Hirdetés

Kati barátnőm a minap kétségbeesetten hívott fel telefonon. Hallottam a hangján, hogy valami nincs rendben, éreztem, hogy valami nagyon bántja őt. Sajnos hamar kiderült, hogy jól sejtettem a dolgot…

Fotó: pexels.com

Tanácsért fordult hozzám, csakhogy a problémájára nem tudtam megnyugtató választ adni. Kati szívét összetörték. Nemcsak megbántották, hanem szinte szó szerint összetörték őt. A szívét és a lelkét egyaránt.

Nem húztam sokáig az időt, siettem a barátnőmhöz, hogy mihamarabb kibeszélhesse magából, ami történt. Ahogy belenéztem a szemébe, láttam, mennyire mély sebet ejtettek rajta. Kati őszintén, minden odaadásával szeretett egy férfit. Ő jelentette számára a mindenséget. Elvárások nélkül szerette őt. Sosem követelőzött, sosem veszekedett. Minden helyzetben megértő és türelmes volt. Minden energiáját beletette a kapcsolatba, hogy a másik félnek a támasza, a megnyugvást jelentő biztos pontja legyen.

Bízott és hitt a férfiban: hitte, hogy a szavai igazak és bízott az ígéreteiben.

Látszólag minden rendben volt, már a közös jövőjüket is tervezgették. Majd egyik nap, mint derült égből a villámcsapás, jött a hír, ami mindent lerombolt. A férfi elhagyta Katit, aki emiatt teljesen összetört. Az ígéretek nem éppen erről szóltak, ahogyan a közös terveik sem erre engedtek következtetni. Nem csoda, hogy Katit teljesen lesújtotta a hír.

Fotó: pexels.com

Kati barátnőm több szakításon túl van már, de láttam, hogy ez most más. Ez most valami olyan, ami minden porcikájára, minden sejtjére hatással van.

Ilyen fájdalmat még sosem láttam a szemében, ahogyan az arcát sem láttam még ennyire meggyötörtnek. Mintha Kati teljes lénye apró darabokra hullott volna.

A barátnőm vigaszért fordult hozzám, azt várta tőlem, hogy mondok neki valamit, amitől majd jobban érzi magát, hogy elárulom a titkot, aminek segítségével megszabadulhat a benne tomboló fájdalomtól. Ilyen gyógyírt viszont nem ismerek. Nem tudom, hogyan lehet elkerülni ezt a fájdalmat. Igazából úgy hiszem, nem is igazán lehet ezt elkerülni.

Katinak most meg kell járnia a poklot, ezt sajnos nem úszhatja meg. Nincs olyan út, amire, ha rálép, fájdalommentesen eléri a célt.

Megpróbálhatja gyűlölni a férfit, aki ezt tette vele, azonban a harag és a gyűlölet nem megoldás semmire. Ahhoz, hogy túlléphessen a történteken, el kell engednie a férfit, a közös múltjukat, a közös terveiket.

Csak akkor lesz képes újra szeretni, ha sikerül elengednie. Ez persze nem egyszerű feladat, sőt, ebben a helyzetben kifejezetten nehéz.

Éppen emiatt, nem pont ezt akarja hallani az ember, amikor vigasztalást keres. Ennek ellenére nem hazudhattam a barátnőmnek, nem kecsegtethettem őt szép szavakkal, hiszen annak nem lett volna semmi értelme. Ha így teszek, akkor én is csak becsaptam volna, erre pedig biztosan nincs szüksége. Bár nem tetszett neki a válaszom, megértette és elfogadta, hogy nem tud kibújni a fájdalom alól. Azt hiszem, a legtöbb, amit tehetek, hogy végig mellette leszek. Ha sírnia kell, hagyom, hogy sírjon, ha beszélne róla, minden ítélkezés nélkül meghallgatom, de ha épp hallani sem akar a témáról, még véletlenül sem említem meg.

A fájdalom senkinek sem a barátja, olykor mégis muszáj megbarátkoznunk vele.

Néha kénytelenek vagyunk befogadni az otthonunkba, némi vendégeskedés után viszont tegyünk félre minden jómodort és illemet! Magabiztosan tessékeljük ki az életünkből, s a helyére várjuk a szeretetet és a boldogságot!

Címkék: , ,

Hozzászólok
Olvasta már?
2021.06.05.

Trianonra emlékeztek Ipolyszakálloson

Tegnap történt 101 esztendeje, hogy aláírták azt a gyalázatos „békeszerződést“, amelynek hallatán a világon élő bármely magyarnak azonnal…

2021.06.07.

Utolsó néhány diákját búcsúztatta a lévai Czeglédi Péter Református Gimnázium

Ahogy nemrégiben portálunk beszámoltunk a lévai gimnázium tragikus sorsáról, úgy most ígéretünkhöz híven az élet egyik legfontosabb eseményéről,…

2021.06.04.

Miért nem vált még csupán történeti múlttá Trianon?

forrás: erdely.ma Hogyan is tudnánk hátat fordítani neki, ha naponta kell szembesülnünk következményeivel? Mi, külhonban rekedt magyarok Trianon…

2021.06.06.

Falatnyi ruhácskák mindenütt

Alapvetően nem vagyok egy nagy shoppingolós. Nem is igazán szeretek vásárolni. Így, ha nincs konkrét terv, biztos, hogy…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb