A Szív Világszövetsége kezdeményezésére 2000 óta a világon mindenütt megtartják a Szív világnapját, mely a szív és érrendszeri megbetegedések gyakoriságára és azok megelőzési lehetőségeire hívja fel a figyelmet. Kiemeli, mennyire fontos, hogy odafigyeljünk az egészségünkre, a szívünkre, hiszen nélküle mit sem ér az ember. Igaz, hogy e a nap szeptemberben van, de ez nem azt jelenti, hogy máskor nem kell foglalkoznunk ezzel.

Fotó: pexels.com

Egyszerű dolgokkal is elkerülhetjük a bajt, csak nem szabad könnyelműen állnunk a dolgokhoz.

A szívünk nem csupán egy belső szerv, sokkal több annál. Onnan ered minden szeretet, a lélek szépsége.

Egy tiszta, érzelmekkel teli szívnél nincs is értékesebb. Azt gondolnánk, mindenki tud szeretni, azonban ez tévhit, hiszen nem mindegy hogyan tesszük azt. Az elvárásokkal teli szeretet, nem is szeretet, inkább csak követelőzés.

Ha másoktól várjuk a boldogságot, sosem leszünk azok. Az igazi boldogság titka, az őszinte, odaadó, elvárások nélküli szeretet. Amikor nem azért teszünk valamit, hogy cserébe mi is kapjunk. Épp ellenkezőleg!

Azért tesszük, hogy mosolyt csaljunk a másik, számunkra fontos ember arcára. S ha őt vidámnak látjuk, mi is boldogok és elégedettek leszünk.

Szívünk nemcsak orvosi, hanem érzelmi szempontból is roppant törékeny.

Egy őszinte szív könnyen sérülhet, könnyen törhet darabokra. Ilyen esetben a gyógyulása egy nagyon hosszú folyamat.

Nincs is rosszabb annál, ha becsap, átver minket az, aki iránt tiszta szeretetet táplálunk, s mindent megteszünk a boldogságáért. A felépülés azonban nem lehetetlen, csak fontos, hogy ne veszítsük el bizalmunkat. Ne adjuk könnyen, de aki kiérdemli, annak bátran ajándékozzuk oda.

Ha ugyanolyan szerető és önzetlen szívre találunk, mint a miénk, biztosak lehetünk benne, hogy vigyázni fog rá. Persze minden két emberen múlik, tehát ekkor sem szabad hátradőlni, továbbra is tennünk kell saját boldogságunkért és szívünk egészségéért a szó minden értelmében!

Címkék: , ,

Hozzászólok
Olvasta már?
2022.01.21.

Hogyan hat a járványhelyzet a gyerekek mentális egészségére?

Első diplomáját Viselkedéselemző (BA ) szakon szerezte Budapesten, a pszichológiai mesterképzést ezután Nyitrán végezte el, a klinikai szakkepzést pedig…

2022.01.25.

Közös jövőnk 2022 – jelentkezési határidő január 28.

Idén 20. alkalommal várják a jelentkezőket a Kárpát-medence szintű környezetvédelmi versenyre, Áder János az esemény fővédnöke. A verseny…

2022.01.22.

A hontfüzesgyarmati Bodor Éva „Ewita” az opera világszínpadán

(Fotó: Bodor Éva, Facebook) „Hogyan lehet eljutni a milánói Scalába?”– kérdezik egy olasz taxisofőrtől, aki azt válaszolja: „Gyakorolni,…

2022.01.26.

Čaputová: A népszámlálás eredményeit a kisebbségek javára kell értelmezni

A népszámlálás eredményeit a nemzeti kisebbségek javára kell értelmezni. Ezt Zuzana Čaputová államfő írta a közösségi hálón hétfőn.…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb