A Szív Világszövetsége kezdeményezésére 2000 óta a világon mindenütt megtartják a Szív világnapját, mely a szív és érrendszeri megbetegedések gyakoriságára és azok megelőzési lehetőségeire hívja fel a figyelmet. Kiemeli, mennyire fontos, hogy odafigyeljünk az egészségünkre, a szívünkre, hiszen nélküle mit sem ér az ember. Igaz, hogy e a nap szeptemberben van, de ez nem azt jelenti, hogy máskor nem kell foglalkoznunk ezzel.

Fotó: pexels.com

Egyszerű dolgokkal is elkerülhetjük a bajt, csak nem szabad könnyelműen állnunk a dolgokhoz.

A szívünk nem csupán egy belső szerv, sokkal több annál. Onnan ered minden szeretet, a lélek szépsége.

Egy tiszta, érzelmekkel teli szívnél nincs is értékesebb. Azt gondolnánk, mindenki tud szeretni, azonban ez tévhit, hiszen nem mindegy hogyan tesszük azt. Az elvárásokkal teli szeretet, nem is szeretet, inkább csak követelőzés.

Ha másoktól várjuk a boldogságot, sosem leszünk azok. Az igazi boldogság titka, az őszinte, odaadó, elvárások nélküli szeretet. Amikor nem azért teszünk valamit, hogy cserébe mi is kapjunk. Épp ellenkezőleg!

Azért tesszük, hogy mosolyt csaljunk a másik, számunkra fontos ember arcára. S ha őt vidámnak látjuk, mi is boldogok és elégedettek leszünk.

Szívünk nemcsak orvosi, hanem érzelmi szempontból is roppant törékeny.

Egy őszinte szív könnyen sérülhet, könnyen törhet darabokra. Ilyen esetben a gyógyulása egy nagyon hosszú folyamat.

Nincs is rosszabb annál, ha becsap, átver minket az, aki iránt tiszta szeretetet táplálunk, s mindent megteszünk a boldogságáért. A felépülés azonban nem lehetetlen, csak fontos, hogy ne veszítsük el bizalmunkat. Ne adjuk könnyen, de aki kiérdemli, annak bátran ajándékozzuk oda.

Ha ugyanolyan szerető és önzetlen szívre találunk, mint a miénk, biztosak lehetünk benne, hogy vigyázni fog rá. Persze minden két emberen múlik, tehát ekkor sem szabad hátradőlni, továbbra is tennünk kell saját boldogságunkért és szívünk egészségéért a szó minden értelmében!

Címkék: , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.25.

Jóváhagyta a kormány az RTVS-ről szóló törvénytervezetet

Szlovák Televízió és Rádióra (STVR) változik a közszolgálati intézmény elnevezése. Igazgatóját kilenctagú tanács választja meg, melybe négy tagok…

2024.04.25.

Petőfi körtefáit ültették el Zselízen

Fotó: Alapiskola A Magyar Költészet- és a Föld napja évfordulói tájékán Zselízen idén különös eseményt tartottak a magyar…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb