Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

A podcast24 vendége ezen a héten Belák Lajos (25) pályakezdő pedagógus volt, akivel körbejártuk, miféle kihívásokkal találhatják magukat szembe a hivatás ifjú titánjai.

(fotó: REflex24/Morva Mátyás)

Komoly problémát okoz-e vajon, hogy a pálya elején nincs még meg a kellő rutin, ahogy a különböző anyagrészekhez rendelt sablonos óravázlatok sincsenek előre – a tanár és a diákok személyre szabott igényei alapján – kiegészítve? Mennyire befolyásolja az órák menetét, ha képesség és motiváltság terén heterogén az osztályok összetétele? Elvárhatja-e egy angoltanár, hogy minden diákja számára az angol legyen az első?

A fenti kérdéseken túl választ kapunk arra, milyen érzés volt tanári szerepben visszatérni az intézmény falai közé, ahol Lajos valaha középiskolás diákként koptatta a padokat, illetve arra is, hogyan fog zajlani a középiskolások – nemrég elrendelt – online oktatása.

(fotó: REflex24/Morva Mátyás)

Íme a podcast24 harmadik része, Belák Lajossal Morva Mátyás beszélgetett:

Címkék: , , , , ,

Hozzászólok
Olvasta már?
2021.07.29.

„Elsősorban tanárnak tartom magam” – interjú Horváth Géza zselízi polihisztorral

Márciusban hetven éves lettél. Milyen érzés hetven évesnek lenni? Viccesen azt válaszolhatnám, hogy ezt neked már tudnod kellene.…

2021.08.02.

MartFamily családi fesztivált szervez a MartFeszt csapata

Újra benépesül a Martosi Rendezvényliget és Szabadidőközpont – idén MartFamily családi fesztivállal készülnek a MartFeszt szervezői. A tavalyi…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb