Zeneszótól volt hangos 2020. február 1-én a felsőszemerédi kultúrház, ahol farsangi jelmezbált tartottak a helyi lakosok. Idén másodszor rendezték meg a bált, amely egyaránt szólt gyerekeknek és felnőtteknek is. A rendezvény különlegessége, hogy az óvodás gyermekek szülei szervezik, és a bevétel teljes összegét a helyi óvodának ajánlják fel.

A kezdeményezés onnan indult még tavaly, hogy a helyi óvoda felszereltsége igen elavult volt, és ezen szertettek volna a szülők változtatni. Hulko Beáta- az egyik főszervező- elmondta, hogy az ötlet Belgiumból származik, ahol pár évet kint élt a család, és ott ilyen módon szoktak az szülők pénzt gyűjteni az óvodának.

A szervezők igen kitettek magukért, ami a jókedv bebiztosítását illeti. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy selfiematot, buburékfújó-gépet, lufihajtogatást és rengeteg tomboladíjat biztosítottak a résztvevő gyerekek nagy örömére. A tomboladíjakat több helyi vállalkozó és szülő ajánlotta fel, amiért a szervezők nagyon hálásak voltak.

A gyermekek szórakoztatására az óvoda tanító nénijei, Prokos Galgóczi Marika és Balogh Erika, is gondoltak, akik saját készítésű játékokkal lepték meg a gyerekeket.

A büfé gazdag kínálatáról is a szervező szülők gondoskodtak: volt hot-dog, palacsinta, frissen helyben készített pattogatott kukorica, farsangi fánk, rétes, frissítők, italok. A rétest a felsőszemerédi Nyugdíjas Klub asszonyai sütötték, ők ezzel járultak hozzá a jótékonysági akcióhoz.

(Hulko Bea felvétele)

Az idei bál bevétele 1010 euró volt. Az óvoda igazgatónőjét, Prokos Galgóczi Máriát, kérdeztük, hogy az idei tervek szerint, mire szeretnék az összegyűjtött pénzt fordítani:

A bevételből az óvoda közel 60 éves bútorzatát szeretnénk kicserélni új, korszerű, az előírásoknak is megfelelő bútorokra. A tavalyi bál bevételéből az óvoda tantermeibe padlószőnyeget, a fürdőszobába csúszásgátló szőnyegeket, és ágyanként két garnitúra ágyneműt és lepedőd vásároltunk az óvoda számára.

Az igazgatónő megköszönte a szervező szülőknek a munkájukat, akik közül is kiemelte a Balogh családot, Vykukalová Erikát és férjét, valamint a Hulko Beátát és Attilát, a Gruzman családot, de sokáig sorolhatnánk a neveket. Mindenkinek nagy köszönet jár, aki bármilyen módon is hozzájárult, hogy ez a jótékonysági bál létrejöjjön.

Ami biztos, hogy a több, mint 200 résztvevő is azt bizonyítja, hogy közös összefogással sok minden sikerülhet egy közös cél érdekében, és ez még jobban összekovácsol egy kis közösséget.


Gyekiczky Adrienn
a képek a szerző felvételei

Címkék: , , , ,

Hozzászólok
Olvasta már?
2020.09.11.

Karanténban az ipolysági neurológus – Interjú MUDr. Póczik Gáborral – FRISSÍTVE

FRISSÍTVE: 2020. 9. 13. Mint ismeretes, városunkban is felütötte fejét a koronavírus, az ipolysági belgyógyászaton kezelt egyik beteg…

2020.09.14.

Ipolyság régen és most – 1. rész (fotógaléria)

Ezennel új cikksorozatot indítunk útnak: Ipolyságon készült fotókat teszünk egymás mellé. Egyet a múltból és egyet a jelenből.…

2020.09.15.

Két pedagósgus tesztje lett pozitív, bezár a csábi alapiskola

"Az Alapiskola és Óvoda Csáb vezetősége tájékoztatja a diákokat, szülőket, hogy ma, azaz 2020. 09. 15-én a nagykürtösi Regionális Közegészségügyi…

2020.09.15.

Megkérdeztük olvasóinkat, mutatjuk az eredményeket!

Portálunk elsőként számolt be róla, hogy szeptember 3-án az ipolysági képviselőtestület úgy döntött, a járványügyi helyzetre való tekintettel…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb
Programajánló