Február 9-én, vasárnap délután az érsekkétyi kultúrház ismét megtelt élettel. A helyi Egyházi Alapiskola és Óvoda éves álarcosbálját tartotta, ahol szép számban megjelentek helyi és környékbeli fiatalok is.

Az eseményt Hajdú Árpád igazgató úr nyitotta meg…
…és Csóka Szilvia vezényelte le.

A rendezvényt Hajdú Árpád igazgató úr nyitotta meg. Üdvözölte a jelenlévőket, majd megköszönte az óvónők és alsó tagozatos tanítónők munkáját, illetve a támogatók áldozatos segítségét.

(hirdetés x)

A továbbiakban Csóka Szilvia tanítónő vezette az álarcosbált. A gyermekek felvonultak, hogy minden néző alaposan szemügyre vehesse a szinte teljes mértékben házilag készített jelmezeket. A klasszikusokon kívül volt itt Suzukis gyári munkás, könyvmoly, szélerőmű, járókeretes néni és megannyi ötletes maskara.

Miután mindannyian egyesével bemutatkoztak, kezdetét vette a tánc. A gyermekek szüleikkel, testvéreikkel és a tanítónénikkel járták a kacsatáncot, limbóhintóztak, mulattak. Ezalatt a jelenlévők leadták szavazataikat, melyek összeszámlálása után ajándékosztás, majd játék következett.

A sportjátékokat Csóka Szilvia, Erdős Krisztina, Kurucz Erika és Tóth Tímea óvónők, illetve alsó tagozatos pedagógusok vezényelték. A gyermekek igyekezetét különféle nyereményekkel jutalmazták.

A résztvevők végül még táncikáltak, fogócskáztak, s szép lassacskán elkezdtek hazafelé szállingózni egy újabb tartalmas délutánt tudva maguk mögött.


Szaller Gábor
a képek a szerző felvételei

Címkék: , , , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.25.

Jóváhagyta a kormány az RTVS-ről szóló törvénytervezetet

Szlovák Televízió és Rádióra (STVR) változik a közszolgálati intézmény elnevezése. Igazgatóját kilenctagú tanács választja meg, melybe négy tagok…

2024.04.25.

Petőfi körtefáit ültették el Zselízen

Fotó: Alapiskola A Magyar Költészet- és a Föld napja évfordulói tájékán Zselízen idén különös eseményt tartottak a magyar…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb