Arcmaszkot osztottak a nyugdíjasoknak Ipolyságon és Zselízen is - Reflex24

Štefan Gregor, Ipolyság polgármestere Facebook-oldalának tájékoztatása szerint a Városi Hivatal alkalmazottai segítőikkel együtt kitartóan varrták és kézbesítették az arcmaszkokat az ipolysági nyugdíjasok részére.

(napi.hu)

Két napos fáradhatatlan munkával mintegy 500 darab arcmaszk készült el, amelyet fokozatosan eljuttattak a nyugdíjasokhoz. 

“A Városi Hivatal szorgalmas dolgozói néhány ügyes önkéntes segítségével a mai napon (2020. március 19., a szerk.megj.)   250 védőmaszk és információs  szórólap (Hogyan csökkentsük a koronavírus fertőzés terjedését és Városi segítségnyújtás a nyugdíjasoknak) kiosztását kezdte meg, mely azzal kapcsolatban nyújt tátékoztatást, hogyan vselkedjenek a lakosok, és a város milyen díjmentes segítséget ajánl fel nekik – élelmiszerek és gyógyszerek vásárlása és házhozszállítása. A legveszélyeztetettebb korcsoport épp a szeniorok, épp ezért a 65 évnél idősebbek kaptak arcmaszkot. Igyekezni fogunk, hogy fokozatosan valamennyi nyugdíjast ellássunk védőmaszkkal”

– olvasható a polgármester Facebook-oldalán.

Ipolyság városában továbbra is folytatják a maszkok varrását. 

“Több mint 1400 lakosunk van a 65 év feletti korcsoportban. Meglátjuk, hogyan győzzük majd a munkát.  Talán a jövő héten többen unatkoznak majd, és csatlakoznak hozzánk.  Ma (2020. március 21. a szerk.megj.) kolléganőinken kívül kb. 5-6 önkéntes is készíti otthonában a maszkokat. Egyesek rendelkeznek anyaggal is, másoknak természetesen bebiztosítottuk”

– tette hozzá Gregor.

Ipolyságon már több ízben ülésezett a válságstáb. “Amit jelen pillanatban megtehetünk, hogy mindenkit tájékoztatunk arról, hogyan kell viselkednie. Bebiztosítjuk és szétosztjuk az arcmaszkokat. Folyamatosan kapcsolatban vagyunk az ipolysági kórházzal, de sajnos a lehetőségek korlátozottak. Nincs fertőző osztály, és  hiányoznak az anyagi és technikai feltételek is “ – magyarázta a város polgármestere.

2020. 3. 18-án Zselízre is megérkezett az első arcmaszk szállítmány, melyet a nyugdíjasok számára rendeltek. 

“Az első napokban azok a szeniorok kapnak majd maszkot, akik nem rendelkeznek vele, s így a leginkább veszélyeztetettek a vírusfertőzéssel szemben. Ezért felhívjuk a 62 év feletti nyugdíjasok figyelmét, hogy jelentkezzenek a következő telefonszámokon : 036/77 11 122, 036/77 11 000, 0915 712 839. Azokhoz, akik nem tesznek telefonos bejelentést, az arcmaszkot  fokozatosan, legkésőbb a jövő hét végéig eljuttatjuk”

– olvasható Zselíz város weboldalán.

A város weboldalán kérik azokat a zselízi lakosokat is, akik házi karanténban tartózkodnak, hogy ezt telefonon jelentsék be körzeti orvosuknak, illetve hívják a Városi Hivatalt a  0905 306 057-os telefonszámon. Be kell jelenteni a lakcímet és a karanténban levő személyek létszámát is.


REflex24

Címkék: , , ,

Olvasta már?
2020.02.15.

Növekszik az influenzás megbetegedések száma a ...

A Lévai járásban 2020 első hetétől kezdve az akut légzőszervi és influenzaszerű megbetegedések száma növekvő tendenciát mutat, tájékoztatott…

2020.03.11.

A Szlovák Vasúttársaság is harcol a ...

A Szlovák Vasúttársaság (ZSSK) a koronavírussal kapcsolatban tájékoztatja az utasokat, hogy 2020. március 5-én összeült a válságstáb, hogy…

2019.12.11.

Az ablakcsere első szakasza az ipolysági ...

fotó: Andrej Budai Az ipolysági gimnázium Ifjúság utca 22. szám alatti épületén nemrégiben befejezték az ablakcsere első szakaszát,…

2020.02.24.

Ilyen volt a IX. Ipolysági Magyar ...

Január 25-én, szombaton immár kilencedik alkalommal szervezték meg a Magyar Bált Ipolyságon. Idén sem maradhattak el a kiváló…

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb