A Lévai járásban nem végeznek koronavírustesztet - Reflex24

A Regionális Közegészségügyi Hivatal lévai kirendeltségén nem végeznek koronavírus-tesztelést, tudtuk meg a hivatal  epidemológiai osztályának vezetőjétől, Adriana Czigányiovától.

Laboratóriumi vérvizsgálatokat a betegség tüneteinek gyanújával pozitív utazási anamnézis, a COVID-19 vírussal fertőzött személlyel való kontaktus esetén a Nyitrai Kórház fertőző osztályán végeznek.

“A 14 napos házi karanténban levő személyek megkapták a szükséges felvilágosítást, s egyúttal folyamatosan figyelniük kell egészségi állapotukat”

– magyarázta Czigányiová.

A SZK tisztifőorvosának a  SARS-CoV-2 (ötödik aktualizáció)  koronavírus által okozott COVID-19 megbetegedéssel kapcsolatos Rendelete 4.bekezdésének 4.1.pontja így hangzik: 

“A SARS-nCoV-2 koronavírus által okozott akút légúti megbetegedés gyanúja esetén az intézményi ellátást az infektológiai osztály biztosítja, amely a klinikai és epidemológiai értékek alapján kimondja a COVID-19 megbetegedés gyanúját, döntést hoz a szükséges laboratóriumi vizsgálatok elvégzéséről , a SZK Közegészségügyi Hivatalának utasításai szerint bebiztosítja a biológiai vizsgálati anyag levételét és szállítását a pozsonyi  Nemzeti Influenza Referencia Központba.”

A fenti rendelet a Közegészségügyi Hivatal weboldalára 2020. 3. 19-én került ki.

Mi a teendő, ha valaki a  COVID-19 koronavírusos megbetegedés tüneteit észleli magán?

“Láz és légzési nehézségek esetén lépjünk kapcsolatba körzeti orvosunkkal vagy hívjuk a 155-öt” – ajánlja a járványügyi osztály vezetője.

Lehetséges önkéntes alapon jelentkezni a tesztre akkor is, ha valaki tünetmentes?

“Az utazási anamnézissal rendelkező tünetmentes érdeklődők tesztelésének kérdése még a megoldási fázisban van” – fejezte beAdriana Czigányiová.


REflex24

Címkék: , ,

Olvasta már?
2020.01.31.

Hamarosan útfelújításra kerül sor

A Nyitra Megyei Önkörmányzat a másod- és harmadosztályú utak tulajdonosaként  egy pályázati anyagot készít elő  vissza nem térítendő…

2020.01.14.

Győzött Hontfüzesgyarmat

A lévai sportcsarnokban került sor az  ObFZ Levice által  szervezett 17. teremfoci bajnokságra. A megmérettetésen, mely 2020. 1.…

2019.12.12.

Politikai körkép a 2020. február 29-i ...

A 2020-as parlamenti választások sorsdöntőek lehetnek: Szlovákia fordulóponthoz érkezett. Az egyik forgatókönyv azt az eredményt hozhatja, hogy folytatódik…

2019.12.28.

Örömünnep Farnadon

A karácsonyi hangulatban elmerülve, december 22-én a farnadi Nádas Ifjúsági Néptáncegyüttes karácsonyi műsorára látogathatott el a népművészetek iránt…

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb