A Lévai járásban nem végeznek koronavírustesztet - Reflex24

A Regionális Közegészségügyi Hivatal lévai kirendeltségén nem végeznek koronavírus-tesztelést, tudtuk meg a hivatal  epidemológiai osztályának vezetőjétől, Adriana Czigányiovától.

Laboratóriumi vérvizsgálatokat a betegség tüneteinek gyanújával pozitív utazási anamnézis, a COVID-19 vírussal fertőzött személlyel való kontaktus esetén a Nyitrai Kórház fertőző osztályán végeznek.

“A 14 napos házi karanténban levő személyek megkapták a szükséges felvilágosítást, s egyúttal folyamatosan figyelniük kell egészségi állapotukat”

– magyarázta Czigányiová.

A SZK tisztifőorvosának a  SARS-CoV-2 (ötödik aktualizáció)  koronavírus által okozott COVID-19 megbetegedéssel kapcsolatos Rendelete 4.bekezdésének 4.1.pontja így hangzik: 

“A SARS-nCoV-2 koronavírus által okozott akút légúti megbetegedés gyanúja esetén az intézményi ellátást az infektológiai osztály biztosítja, amely a klinikai és epidemológiai értékek alapján kimondja a COVID-19 megbetegedés gyanúját, döntést hoz a szükséges laboratóriumi vizsgálatok elvégzéséről , a SZK Közegészségügyi Hivatalának utasításai szerint bebiztosítja a biológiai vizsgálati anyag levételét és szállítását a pozsonyi  Nemzeti Influenza Referencia Központba.”

A fenti rendelet a Közegészségügyi Hivatal weboldalára 2020. 3. 19-én került ki.

Mi a teendő, ha valaki a  COVID-19 koronavírusos megbetegedés tüneteit észleli magán?

“Láz és légzési nehézségek esetén lépjünk kapcsolatba körzeti orvosunkkal vagy hívjuk a 155-öt” – ajánlja a járványügyi osztály vezetője.

Lehetséges önkéntes alapon jelentkezni a tesztre akkor is, ha valaki tünetmentes?

“Az utazási anamnézissal rendelkező tünetmentes érdeklődők tesztelésének kérdése még a megoldási fázisban van” – fejezte beAdriana Czigányiová.


REflex24

Címkék: , ,

Hozzászólok
Olvasta már?
2020.08.08.

Mutasd a tetkód, megmondom ki vagy!

Napjainkban már teljesen természetes lett, hogy az számos ember testét tetoválás díszíti. Annak ellenére, hogy ez egy életre…

2020.08.12.

Döntsd el te, kié a régió legszebb virágoskertje!

„Ha növényt ültetsz, azt jelenti: hiszel a holnapban.” (Audrey Hepburn) A fent olvasható mottóval indítottuk útjára júliusi nyereményjátékunkat…

2020.08.10.

Chapterfest Ipolyságon – A Chapter 5 zenekar bemutatja új albumát

2020. augusztus 15-én kerül sor a Chapterfest nevet viselő könnyűzenei koncertsorozatra Ipolyságon, a Garden Caféban. Az albumkeresztelésben több…

2020.08.13.

Miért vannak „fa csontvázak” a Garam keleti partján, Zselíznél?

Lehangoló látványt kínál a Garam Zselízzel szembeni oldala, mely a várostól tekintve a legfrekventáltabbnak tekinthető. Ez a frekventáltság…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb
Programajánló
No event found!