A SZK Egészségügyi Minisztériumának tájékoztatása szerint a Lévai járásban egy újabb személy  COVID-19 tesztje lett pozitív, méghozzá egy 27 éves fiatalemberé. A minisztérium weboldalán olvasható az információ a 2020. április 15-én megállapított megbetegedések statisztikájában.

(pixabay.com)

2020. április 15-én az Egészségügyi Információk Nemzeti Központja statisztikája  szerint 114 páciens esetében zárult pozitív eredménnyel a COVID-19 teszt, ezen a napon összesen 2967 mintán végeztek laboratóriumi vizsgálatot.

“Szlovákiában összesen 977  beteget tartunk nyilván COVID-19 megbetegedéssel. A negatív tesztek száma 33.481. Jelenleg 165 pácienset kórházban kezelnek, ebből  73 esetében bebizonyosodott a COVID-19 fertőzés, 92 beteg pedig a tesztek eredményére vár. Hét beteget kezelnek intenzív osztályon, ketten szorulnak mesterséges lélegeztetésre”

– olvasható a minisztérium oldalán.

A Regionális Közegészségügyi Hivatal lévai irodájában is érdeklődtünk.

“A Lévai járásban eddig három  Covid-19-cel fertőzött beteget tartunk nyilván. A harmadik esetet a húsvéti ünnepek előtt diagnosztizálták, az érintett személy a járáson kívül tartózkodik. A 27 éves személlyel kapcsolatban megerősíthetem, hogy már egy éve nem lakik a Lévai járásban, és nem is feltételezzük, hogy ide visszatérne”

– jelentette ki Adriana Czigányiová, a lévai Regionális Közegészségügyi Hivatal Járványügyi Osztályának vezetője.


REflex24

Címkék: ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.25.

Jóváhagyta a kormány az RTVS-ről szóló törvénytervezetet

Szlovák Televízió és Rádióra (STVR) változik a közszolgálati intézmény elnevezése. Igazgatóját kilenctagú tanács választja meg, melybe négy tagok…

2024.04.25.

Petőfi körtefáit ültették el Zselízen

Fotó: Alapiskola A Magyar Költészet- és a Föld napja évfordulói tájékán Zselízen idén különös eseményt tartottak a magyar…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb