Április elején átadták az ipolysági állami gimnázium  korszerűsített északi homlokzatát, így a járvány lecsengésével a diákok egy komfortosabb épületbe térhetnek majd vissza. Az épület fenntartója a szlovák gimnázium, a felújításra irányuló pályázatot Tatiana Wenclová igazgató asszony kezdeményezte.

„Tavaly szeptemberben kezdődött a déli oldal felújítása, ahol az osztálytermek helyezkednek el, februárban pedig  az épület északi felén végezték az ablakcserét.  A negyvenéves épület re bizony ráfért a javítás, az elavult, rosszul szigetelő nyílászárók miatt jelentős energiaveszteséget könyvelhettünk el. Remélhetőleg az energiaköltségek a fejlesztésnek köszönhetően csökkenni fognak. Az 5-6 évvel ezelőtt szintén megyei támogatással kialakított kazánház beüzemelésvel már rengeteget spórolt az iskola“

– tájékoztatott Petrezsél Zsuzsanna, az épületben működő Szondy György Gimnázium igazgatója.

Az iskolai tervei között szerepel az ablakcsere harmadik fázisának kivitelezése is, mely során a földszinten elhelyezkedő termek kapnának korszerűbb nyílászárókat. A kialakult krízishelyzet miatt azonban a jövőbeli fejlesztések  megvalósítása bizonytalan.

„A tavalyi évben, a 2020-as költségvetés tárgyalása idején, terveztük be az ablakcsere 2. szakaszát, melynek előre látható  költsége 167 000 euró volt. A közbeszerzést még a korlátozások előtt sikerült véghez vinni, a kivitelezők az ideiglenes bezárás után  kezdtek hozzá a munkálatokhoz. A két gimnázium tanulói már egy gyönyörűen felújított épületbe térhetnek vissza, méltó körülmények között folyhat majd tovább az oktatás”

– nyilatkozta lapunknak Csenger Tibor, Nyitra megye alelnöke.

A megyei alelnök kérdésünkre hozzátette: Nyitra megyét a tavalyi fegyelmezett gazdálkodásnak köszönhetően a különböző korlátozások ellenére előreláthatóan kevésbé fogja érinteni a járvány okozta válság. Azok a közbeszerzések, fejlesztések, melyek a válság előtt elindultak, remélhetőleg ütemterv szerint kivitelezésre kerülnek. A további  beruházások sorsáról, esetleges átütemezéséről a megyei közgyűlés május 11-én döntött.

fotók: REflex24

Címkék: , , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.03.22.

Az Úri muri bemutatója a Komáromi Jókai Színházban

Ma mutatja be a Komáromi Jókai Színház Móricz Zsigmond Úri muri című zenés színművét. Az előadást Bagó Bertalan…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb