Portálunknak Zaťko Ervin, a szederFESZT ötletgazdája és egyik főszervezője válaszolt azon kérdésekre, hogy miről is szól valójában ez a rendezvény, valamint milyen okokból nem rendezik meg idén a nagyszabású, s komoly szervezőmunkát igénylő kétnapos eseményt Csábon.

(fotó: facebook.com/szederFESZT)

Mi is valójában a szederFESZT?

Ez egy egyedülálló, két napos és ingyenes zenei fesztivál a régióban, amit 2015 óta rendezünk meg Csáb községben. Elsődleges célunk elhozni a zenei élet legkülönbözőbb szereplőit, és tartalmas szórakozást biztosítani a látogatóknak a legkisebbektől a legidősebbekig. Minden alkalommal törekedtünk a zenei sokszínűségre, így a pop, rock, jazz, népzene, világzene is helyet kapott már a színpadon. A külföldi fellépők mellett mindig teret biztosítunk a helyi, felvidéki zenészeknek is.

(fotó: facebook.com/szederFESZT)

Mi a cél egy ilyen jellegű rendezvénnyel?

Csábon a kulturális élet fontos része évtizedek óta az élőzene, legyen szó könnyűzenéről vagy épp komolyzenéről. A szederFESZTtel egy régi álmunk vált valóra, amivel igényes szórakozási lehetőséget biztosítunk a közönségnek, támogatjuk az élő zenét, muzsikusokat és egyben inspiráljuk a fiatalokat, hogy ők is hangszert ragadjanak.

Miért döntöttetek úgy, hogy idén mindez elmarad?

Természetesen a koronavírus-járvány okozta helyzet miatt marad el, amiről már májusban döntött a szervező csapat. A június végi eseményt elsősorban azért halasztottuk 2021-re, mert nem tudtuk volna az általunk elvárt színvonalon biztosítani és nem lehetett tudni, hogyan alakul majd a járvány lefolyása, milyen korlátozások lesznek épp érvényben. Akkor még a határok is zárva voltak, ami a külföldi fellépők bejutását is gátolta volna. A hamarosan érvénybe lépő enyhítések sem engedélyezik az 1000 fő feletti eseményeket év végéig, így úgy ítéljük meg, hogy jó döntést hoztunk.

(fotó: facebook.com/szederFESZT)

Az elmúlt öt év alatt Csábon közel negyven fellépőt láthatott a közönség élő koncerteken Tóth Verától, Péter Szabó Szilvián, Kállay-Saunders Andráson és Korpás Éván át a Kelemen Kabátbanig. További érdekességeket a fesztivál honlapján vagy közösségi oldalán találhatnak, ahol az összefoglaló videókat, hivatalos dalokat és a fotókat is megtekinthetik.

Címkék: , , , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.09.

Országos és világhírű végzősei ajánlják a zselízi magyar alapiskolát

Fotó: Rákóczi Szövetség Izgalmas kisvideóval rukkolt elő a zselízi magyar tannyelvű alapiskola. A „Szavak törpék, a példák óriások” címet viselő…

2024.04.14.

Kutatás az Ipoly mente kultúrális életéről – Mondja el véleményét!

Győry Zsófi Nyugat-Magyarországról származik, végzős egyetemi hallgató Budapesten, az Eötvös Loránd Tudományegyetem. Idén szerzi meg diplomáját közösségszervezés-szakon. Mivel…

2024.04.11.

Kulturális központtá alakítják át az egykori ipolysági rendelőintézet épületét

Kulturális központtá alakítják át az egykori ipolysági rendelőintézet épületét. A beruházásra az Interreg Magyarország-Szlovákia HUSK-2023 programból nyert támogatást…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb