Lezárult a külhoni magyar óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló Miénk a város! online játék és megvannak az idei nyertesek, 113 külhoni intézmény nyert Csodasarkot – jelentette be Facebook-oldalán közzétett videójában Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.

(kulhonimagyarok.hu)

Az államtitkár közölte: az idei játékban rekordszámú versenyző, 2500 külhoni gyerek vett részt, akik nyolc héten át 60 000 feladatot oldottak meg.

Elmondta: a játék eredményeként 113 külhoni oktatási intézmény – 62 erdélyi, 22 felvidéki, 22 vajdasági és 7 kárpátaljai – tanulói nyertek 100 ezer forint értékű könyv és fejlesztő játékcsomagot, úgynevezett Csodasarkot saját közösségüknek.

A nyertesek között két ipolysági oktatási intézmény is megtalálható, mégpedig a Pongrácz Lajos Alapiskola és a Fegyverneki Ferenc Közös Igazgatású Katolikus Iskola. A szép eredményhez külön gratulálunk a két versenyzőnek, Križan Viktóriának (PLA) és Izsmán Lídiának (FFKIKI).

A Nemzetpolitikai Államtitkárság nyolcadik éve hirdeti meg a külhoni magyar 6-10 éveseknek szóló Miénk a város! játékot, idén a szokásos őszi kezdés helyett már tavasszal elindult a vetélkedő és a megszokott 4 hét helyett 8 héten át tartott. A játék indításának őszről tavaszra való átütemezésével az volt a cél, hogy az államtitkárság segítséget nyújtson a külhoni területeken a járványhelyzet miatt otthonaikban tartózkodó kisgyerekes családoknak, akik a játékon keresztül tartalmas időt tölthettek együtt.

A nyertesek teljes listája elérhető a www.kulhonimagyarok.hu oldalon.


nyitókép: mienkavaros.hu

Címkék: , , , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb