Miénk a város: két ipolysági alapiskola a nyertesek között - Reflex24

Lezárult a külhoni magyar óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló Miénk a város! online játék és megvannak az idei nyertesek, 113 külhoni intézmény nyert Csodasarkot – jelentette be Facebook-oldalán közzétett videójában Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.

(kulhonimagyarok.hu)

Az államtitkár közölte: az idei játékban rekordszámú versenyző, 2500 külhoni gyerek vett részt, akik nyolc héten át 60 000 feladatot oldottak meg.

Elmondta: a játék eredményeként 113 külhoni oktatási intézmény – 62 erdélyi, 22 felvidéki, 22 vajdasági és 7 kárpátaljai – tanulói nyertek 100 ezer forint értékű könyv és fejlesztő játékcsomagot, úgynevezett Csodasarkot saját közösségüknek.

A nyertesek között két ipolysági oktatási intézmény is megtalálható, mégpedig a Pongrácz Lajos Alapiskola és a Fegyverneki Ferenc Közös Igazgatású Katolikus Iskola. A szép eredményhez külön gratulálunk a két versenyzőnek, Križan Viktóriának (PLA) és Izsmán Lídiának (FFKIKI).

A Nemzetpolitikai Államtitkárság nyolcadik éve hirdeti meg a külhoni magyar 6-10 éveseknek szóló Miénk a város! játékot, idén a szokásos őszi kezdés helyett már tavasszal elindult a vetélkedő és a megszokott 4 hét helyett 8 héten át tartott. A játék indításának őszről tavaszra való átütemezésével az volt a cél, hogy az államtitkárság segítséget nyújtson a külhoni területeken a járványhelyzet miatt otthonaikban tartózkodó kisgyerekes családoknak, akik a játékon keresztül tartalmas időt tölthettek együtt.

A nyertesek teljes listája elérhető a www.kulhonimagyarok.hu oldalon.


nyitókép: mienkavaros.hu

Címkék: , , , ,

Hozzászólok
Olvasta már?
2020.07.04.

A levendula csodájára járhatunk Lekéren

A levendula az egyik legváltozatosabban használt gyógy-, fűszer- és dísznövény, melyet számtalan módon felhasználhatunk, de amit csupán nézni vagy…

2020.07.06.

Bemutatjuk az Unlimited Souls együttest

Csábon a zenélésnek mindig is nagy hagyományai voltak, s ez alól a jelenkor sem kivétel. Nem is kell…

2020.07.05.

Hogyan értékelik az oktatási államtitkárral folytatott megbeszélést?

A hét elején már adtunk hírt az ipolysági munkaértekezletről, akkor Filip Mónika oktatásügyi államtitkárt és az esemény szervezőit…

2020.07.03.

R7: szomorú hírek “autópályaügyben”

A napokban tette közzé az INEKO (Portál o diaľniciach a železniciach) a honlapján az egyes, még megépítendő autópálya-szakaszok kivitelezésének tervezett…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb
Programajánló