“Az Alapiskola és Óvoda Csáb vezetősége tájékoztatja a diákokat, szülőket, hogy ma, azaz 2020. 09. 15-én a nagykürtösi Regionális Közegészségügyi Hivatal intézkedése alapján iskolánk piros színű fázisba lépett. Az iskola két pedagógusának COVID-19 tesztje lett pozitív” – olvasható Csáb község honlapján.

(fotó: cebovce.sk)

A Szlovák Köztársaság Oktatási, Ifjúsági és Sportminisztériuma által kiadott „Az oktatás szervezése és feltételei az alapiskolában a 2020/2021-es tanévre”, valamint a 2020. 8. 28-i miniszteri határozat és a nagykürtösi Regionális Közegészségügyi Hivatal (RKH) utasítására megszakították az oktatást, a diákok 2020. 09.16-tól 20-ig igazgatói szabadot kapnak.

Csáb községben további három pozitív koronavírusos esetet rögzítettek, melyeket tesztek igazoltak. Mindhárom esetet időben beazonosították és a lakosok izolálva lettek – fogalmaz a közlemény.

Ezügyben a csábi Önkormányzati hivatal szorosan együttműködik a nagykürtösi Regionális Közegészségügyi Hivatallal és a higiénikusok ajánlásai alapján jár el. A COVID-19 lehetséges terjedését a hivatal figyelemmel kíséri és ellenőrzésük alatt tartják. Az illetékesek arra kérik a lakosokat, hogy továbbra is tartsák be az összes higiéniai intézkedéseket valamint, hogy ne terjesszenek megalapozatlan információkat .

Címkék: , , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.25.

Jóváhagyta a kormány az RTVS-ről szóló törvénytervezetet

Szlovák Televízió és Rádióra (STVR) változik a közszolgálati intézmény elnevezése. Igazgatóját kilenctagú tanács választja meg, melybe négy tagok…

2024.04.25.

Petőfi körtefáit ültették el Zselízen

Fotó: Alapiskola A Magyar Költészet- és a Föld napja évfordulói tájékán Zselízen idén különös eseményt tartottak a magyar…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb