Palást. 2020. 09. 20-án szentmisével és a vadászok évente megrendezett ünnepségével egybekötve felavatták Szent Hubertusz Kápolnáját, mely a magyar tannyelvű alapiskola udvarán, az északnyugati bástyában kapott helyet.

(fotó: REflex24/Morva Mátyás)

A szentmisét Gyönyör László plébános celebrálta, aki szentbeszédében a vadászok védőszentjének életéről beszélt. A PZ Konerád, azaz a palásti vadásztársaság egész éves munkáját elnökük, MUDr. Tibor Matuška értékelte. Hivatalosan köszöntötte a vadászok kötelékéhez nemrég csatlakozó Beňo Róbert leendő erdészt. Ünnepélyesen felavatták Szarka Gyula ifjú vadászt is.

Mielőtt még Köpöncei Péter polgármester és MUDr. Tibor Matuška elvágta volna a kápolna kapujára kötött szalagot, Hojsza Zoltán szervező mondott köszönőbeszédet. Kiemelte: a bástya felújítása a helyiek összefogásának gyümölcse.

(fotó: REflex24/Morva Mátyás)

A kápolnában látható oltárt Beňo István fafaragó készítette.

Címkék: , , , , , , , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.25.

Jóváhagyta a kormány az RTVS-ről szóló törvénytervezetet

Szlovák Televízió és Rádióra (STVR) változik a közszolgálati intézmény elnevezése. Igazgatóját kilenctagú tanács választja meg, melybe négy tagok…

2024.04.25.

Petőfi körtefáit ültették el Zselízen

Fotó: Alapiskola A Magyar Költészet- és a Föld napja évfordulói tájékán Zselízen idén különös eseményt tartottak a magyar…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb