Az elmúlt pár évben a korábbitól szokatlanul nagymértékben valósultak meg megyei, II. és III. osztályú utak felújítása. Ez egyrészt a Nyitra megye kedvező gazdasági potenciáljából, másrészt a vezetés ez irányú elkötelezettségéből fakad. Ennek egyik fő szorgalmazója Csenger Tibor, aki a 2017-es kampányígéretében azt mondta, hogy szeretné, ha a megyei utak egynegyede a ciklusa végére megújulnának. Kiegyenlítve a korábbi észak-déli egyenlőtlenséget, sőt kompenzálva is a korábbi egyenlőtlen elosztódást. Még két év hátravan a megyei ciklusból, de az ígéret már a teljesítéshez közelít, sőt az alelnök szerint sikerül talán meghaladni is azt.

„2020-ban is a tervezett ütemben folytatódnak  az útfelújítások, hiszen idén is azonos összeget különítettünk el a Nyitra megyei testülettel, mint az előző 3 évben: 7 millió eurót. Könnyen kiszámítható, hogy ha ez az ütem folytatódik, akkor 35 millió euró jut a ciklus alatt az utakra, ami azt gondolom tekintélyes összeg. Ráadásul ehhez hozzájárulnak még a nem saját forrásból finanszírozott felújítások, melyeket Európai Uniós forrásokból fedezünk. Ezzel együtt az összeg bőven meghaladja a 75 millió eurót is. A Megyei Regionális Útkezelő hatáskörébe 2035 kilométernyi II. és III. osztályú út tartozik, tehát bőven van mit tenni, de elkötelezettek vagyunk”

– mondta el Csenger. 

Kérdésünkre, hogy konkrétan melyik útszakaszok vannak érintve, tájékoztatott, hogy idén összesen 28 szakasz kerül felújításra arányosan lebontva  járásokra. A Lévai járásban a Felsőtúr–Nagytúr (2,6 km); Ipolyvisk (0,9 km, belterület); Kisölved–Zalaba (2,8 km); Léva-Tolmács (2,2 km); Kozárovce-Aranyosmaróti járáshatár (3,55 km) újul meg.

További járások szakaszai:

Újvári járás: Radava –Besenyő (5 km); Bart – Kéménd (4,8 km); Helemba (0,52 km, belterület)

Vágsellyei járás: Pered – Deáki (2,1 km)

Komáromi járás: Gúta (1,3 km, belterület); Ógyalla-Imely (1,2 km); Madar –Bátorkeszi (2,4 km); Naszvad-Gúta (2,2 km)

Nyitrai járás: Alsóbodok (0,7 km, belterület); Kálasz (1,4 km, belterület); Pográny – Nyitrageszte (1,3 km); illetve 8 rövidebb Nyitra környéki szakasz (7,5 km)

Tapolcsányi járás:  2  szakasz (5,6 km)

Aranyosmaróti járás: 2 szakasz (5,5 km)

Európai Uniós forrásból jövő tavasszal kezdődik meg a Léva-Deménd és Ipolypásztó-Szalka útszakaszok (együtt 26,3 km) felújítása 6,038 millió euró értékben, illetve a Párkány-Bajcs (38,19 km) szakasz 8,77 millió euró értékben.

Címkék: , , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.14.

Kutatás az Ipoly mente kultúrális életéről – Mondja el véleményét!

Győry Zsófi Nyugat-Magyarországról származik, végzős egyetemi hallgató Budapesten, az Eötvös Loránd Tudományegyetem. Idén szerzi meg diplomáját közösségszervezés-szakon. Mivel…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb