Az önkormányzatok a választási időszak feléhez érkeztek, ezért itt az értékelés ideje, illetve az új feladatok meghatározása. Néhány Garam- és Ipoly menti polgármestert kértünk meg, értékelje az elvégzett munkát, s fejtse ki, mit hozhat a jövő. Mindegyiküknek ugyanazt a négy kérdést tettük fel, válaszaikat folyamatosan közöljük. Ezúttal Csenger Beátát, Kisölved polgármesterét kérdeztük.

A választási időszak feléhez érkeztünk. A tervezett feladatok közül mit sikerült kipipálni és mi nem jött össze?

Az elmúlt két évben sikerült felújítani az óvoda épületét. Kicseréltük a tetőt, átalakítottuk a fürdőszobát, a konyhát és az élelmiszer raktárt is. Korszerű kazánt szereltünk be és a létesítmény új bejárati ajtót is kapott. A mindössze száznyolcvan lélekszámú községnek nagy szüksége volt egy olyan teremre, ahol a lakosok különféle rendezvényeken, előadásokon és ünnepségeken vehetnek részt. Ezt a mintegy ötven személyt befogadó klubhelyiséget a községi hivatal épületében alakítottuk ki. A községháza előtt parkolót építettünk. Nyílászárókat cseréltünk a ravatalozón, többéves kihagyás után újra működik a hangosbemondó és a falu több pontján térfigyelő kamerákat helyeztünk el. Három alkalommal társadalmi munkára hívtuk a lakosokat, így sikerült rendbe hozni az óvoda udvarát, a temetőt és a játszóteret. Számos kulturális rendezvényt is lebonyolítottunk, a legnagyobb tömeget a falunapok, az adventi ünnepségek és az utcabálok vonzották.

A községháza előtt parkoló létesült.

Sikerként könyveljük el, hogy 2019 nyarán testvér települési szerződést írtunk alá Ipolydamásd polgármesterével és közösen megpályáztuk az Interreg kisprojektet, amelyet meg is nyertünk.

A gazdasági és a pénzügyi válság, valamint a koronavírus-járvány miként hatott a községre?

Sajnos a járvány miatt nem valósíthattuk meg az Interreg kisprojekt pályázatot, ám jövőre három kulturális és egy sporteseményt szervezhetünk.

Számos kulturális rendezvényt is lebonyolítottunk, a legnagyobb tömeget a falunapok, az adventi ünnepségek és az utcabálok vonzották.

Milyen módon oldja meg az önkormányzat a bevételi eszközök fogyatkozását?

Magától értetődően csökkentek a bevételeink, a kiadások pedig növekedtek, úgyhogy a kiesést banki hitelből oldjuk meg. A vírus első és második hullámának köszönhetően az óvoda fenntartásának kiadásai is megnövekedtek.

A hátralévő kétéves megbízatás alatt mik a prioritások?

A következő két évben szeretnénk helyre pofozni a községi hivatal épületét, nagy szükség lenne hőszigetelésre és a tető is rossz állapotban van. Mindemellett a főtéren illemhelyiségeket szándékozunk kialakítani és az óvoda területén játszóudvart hozunk létre.

Címkék: , , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.09.

Országos és világhírű végzősei ajánlják a zselízi magyar alapiskolát

Fotó: Rákóczi Szövetség Izgalmas kisvideóval rukkolt elő a zselízi magyar tannyelvű alapiskola. A „Szavak törpék, a példák óriások” címet viselő…

2024.04.14.

Kutatás az Ipoly mente kultúrális életéről – Mondja el véleményét!

Győry Zsófi Nyugat-Magyarországról származik, végzős egyetemi hallgató Budapesten, az Eötvös Loránd Tudományegyetem. Idén szerzi meg diplomáját közösségszervezés-szakon. Mivel…

2024.04.11.

Kulturális központtá alakítják át az egykori ipolysági rendelőintézet épületét

Kulturális központtá alakítják át az egykori ipolysági rendelőintézet épületét. A beruházásra az Interreg Magyarország-Szlovákia HUSK-2023 programból nyert támogatást…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb