Hirdetés

Az önkormányzatok a választási időszak feléhez érkeztek, ezért itt az értékelés ideje, illetve az új feladatok meghatározása. Néhány Garam- és Ipoly menti polgármestert kértünk meg, értékelje az elvégzett munkát, s fejtse ki, mit hozhat a jövő. Mindegyiküknek ugyanazt a négy kérdést tettük fel, válaszaikat folyamatosan közöljük. Ezúttal Csenger Beátát, Kisölved polgármesterét kérdeztük.

A választási időszak feléhez érkeztünk. A tervezett feladatok közül mit sikerült kipipálni és mi nem jött össze?

Az elmúlt két évben sikerült felújítani az óvoda épületét. Kicseréltük a tetőt, átalakítottuk a fürdőszobát, a konyhát és az élelmiszer raktárt is. Korszerű kazánt szereltünk be és a létesítmény új bejárati ajtót is kapott. A mindössze száznyolcvan lélekszámú községnek nagy szüksége volt egy olyan teremre, ahol a lakosok különféle rendezvényeken, előadásokon és ünnepségeken vehetnek részt. Ezt a mintegy ötven személyt befogadó klubhelyiséget a községi hivatal épületében alakítottuk ki. A községháza előtt parkolót építettünk. Nyílászárókat cseréltünk a ravatalozón, többéves kihagyás után újra működik a hangosbemondó és a falu több pontján térfigyelő kamerákat helyeztünk el. Három alkalommal társadalmi munkára hívtuk a lakosokat, így sikerült rendbe hozni az óvoda udvarát, a temetőt és a játszóteret. Számos kulturális rendezvényt is lebonyolítottunk, a legnagyobb tömeget a falunapok, az adventi ünnepségek és az utcabálok vonzották.

A községháza előtt parkoló létesült.

Sikerként könyveljük el, hogy 2019 nyarán testvér települési szerződést írtunk alá Ipolydamásd polgármesterével és közösen megpályáztuk az Interreg kisprojektet, amelyet meg is nyertünk.

A gazdasági és a pénzügyi válság, valamint a koronavírus-járvány miként hatott a községre?

Sajnos a járvány miatt nem valósíthattuk meg az Interreg kisprojekt pályázatot, ám jövőre három kulturális és egy sporteseményt szervezhetünk.

Számos kulturális rendezvényt is lebonyolítottunk, a legnagyobb tömeget a falunapok, az adventi ünnepségek és az utcabálok vonzották.

Milyen módon oldja meg az önkormányzat a bevételi eszközök fogyatkozását?

Magától értetődően csökkentek a bevételeink, a kiadások pedig növekedtek, úgyhogy a kiesést banki hitelből oldjuk meg. A vírus első és második hullámának köszönhetően az óvoda fenntartásának kiadásai is megnövekedtek.

A hátralévő kétéves megbízatás alatt mik a prioritások?

A következő két évben szeretnénk helyre pofozni a községi hivatal épületét, nagy szükség lenne hőszigetelésre és a tető is rossz állapotban van. Mindemellett a főtéren illemhelyiségeket szándékozunk kialakítani és az óvoda területén játszóudvart hozunk létre.

Címkék: , , ,

Hozzászólok
Olvasta már?
2020.11.17.

Körkérdés: Hogyan értékeled a magyar labdarúgó-válogatott továbbjutását?

Múlt csütörtökön nem mindennapi izgalmak és örömök hullottak a futballrajongók ölébe a magyar válogatott jóvoltából. Valószínű, hogy évekkel…

2020.11.18.

Polgármesterek félidőben: eredmények, járvány, válság, jövő – Zsemlér

Az önkormányzatok a választási időszak feléhez érkeztek, ezért itt az értékelés ideje, illetve az új feladatok meghatározása. Néhány…

2020.11.21.

Ankét: Távoktatás tanári szemmel

Mivel az iskolák bezártak és a diákok nem tudnak személyesen részt venni az oktatásban, előtérbe kerültek a digitális…

2020.11.17.

Centralizált tudásbázist mutat be gróf Esterházy Jánosról a csehországi Esterházy János Társulás az Emberi és Keresztény Értékekért

Esterházy János neve az utóbbi évtizedekben ivódott bele a köztudatba. Fontos, hogy mindig beszéljünk róla és minden rendelkezésünkre…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb