Az önkormányzatok a választási időszak feléhez érkeztek, ezért itt az értékelés ideje, illetve az új feladatok meghatározása. Néhány Garam- és Ipoly menti polgármestert kértünk meg, fejtse ki véleményét. Régi Zsoltot, Inám polgármesterét kérdeztük.

A választási időszak feléhez érkeztünk. A tervezett feladatok közül mit sikerült kipipálni, és mi az, ami nem jött össze?

A COVID-19 járvány miatt döcög a pályázatok kiértékelése, pillanatnyilag várjuk azok kedvező elbírálását. Egyelőre bizakodóak vagyunk, mivel valamennyi hiánypótlást sikerült megoldanunk. Az elmúlt időszakban megszüntettünk egy illegális szemétlerakatot, a községi hivatal előtt egy eddig kihasználatlan téren Szent Ambrus-szoborral ékesített kis parkot hoztunk létre, a focipálya mellett pedig egy minden igényt kielégítő gyermekjátszóteret létesítettünk.

Szent Ambrus-szobor Inámban

Elkészült a várva várt műfüves pálya, amely minden nemzedéknek biztosít sportolási lehetőséget.

A gazdasági és a pénzügyi válság, valamint a koronavírus-járvány miként hatott a községre?

Mint már említettem, valamennyi folyamat nagyon lelassult. Továbbra is derűlátóak vagyunk, hogy a gazdasági válságnak nem lesznek nagyobb következményei és sikeresen tudunk majd pályázni, megvalósítva ezzel a kitűzött feladatokat.

Elkészült a műfüves focipálya is.

Milyen módon oldja meg az önkormányzat a bevételi eszközök fogyatkozását?

A részesedési adók előirányzott összegét az állam a pénzügyminisztériumon keresztül kamatmentes hitel biztosításával iparkodik kompenzálni. Falunk is élt ezzel a lehetőséggel.

A többi anyagi forrást csupán megszorításokkal és kemény takarékossággal tudjuk biztosítani.

A focipálya mellett új játszótér létesült.

A hátralévő kétéves megbízatás alatt melyek az önkormányzat prioritásai?

Első számú prioritásunk a község csatornarendszerének a kiépítésére és egy közös tisztító állomás létrehozására irányul. Mindent elkészítettünk, így már csak az anyagi hátteret kell előteremtenünk.

A kultúrházra szert tett támogatásból korszerűsítettük a fűtést, kicseréltük a nyílászárókat és leszigeteltük a padlást.

Készen áll a tervdokumentáció a külső hőszigetelésre, valamint a meleg vizet és a hő visszanyerést is biztosító napkollektoros rendszer megvalósítására. Elbírálásra vár a csapadék víz tárolására és elvezetésére benyújtott pályázatunk is.


fotók: az inámi önkormányzat archívuma

Címkék: , , , , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.14.

Kutatás az Ipoly mente kultúrális életéről – Mondja el véleményét!

Győry Zsófi Nyugat-Magyarországról származik, végzős egyetemi hallgató Budapesten, az Eötvös Loránd Tudományegyetem. Idén szerzi meg diplomáját közösségszervezés-szakon. Mivel…

2024.04.11.

Kulturális központtá alakítják át az egykori ipolysági rendelőintézet épületét

Kulturális központtá alakítják át az egykori ipolysági rendelőintézet épületét. A beruházásra az Interreg Magyarország-Szlovákia HUSK-2023 programból nyert támogatást…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb