A kétyi Egyházi Alapiskola és Óvoda pedagógusai és óvópedagógusai 2020. december 11-én rendhagyó módon, online képzésen vehettek részt, melynek témája az erőszakmentes kommunikáció volt. Az esemény a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségének támogatásával valósulhatott meg.

Lánczos Andrea, előadó 2008-tól foglalkozik a témával. Tudását Marshall B. Rosenberg, amerikai pszichológus munkásságára alapozza, aki kidolgozta az erőszakmentes kommunikáció módszerét.

Rosenberg világszerte elismert pszichológus, metódusát több mint 35 országban tanítják. Segít megláttatni és megérteni konfliktusaink mélyebb okát, ezáltal hatékony megoldásokat kínál.

Az előadásba bekapcsolódó alkalmazottak megtanulhatták, hogy az erőszakmentes kommunikáció célja nem a konfliktus elkerülése, hanem annak kezelése. Minden ember eleve jó szándékú, viszont vannak helyzetek, mikor az energiatöbbletünket nem tudjuk kordában tartani. Ennek kezelésére tanít meg ez a technika. Tudnunk kell felismerni és különválasztani saját érzelmeinket, enélkül könnyen abba a hibába eshetünk, hogy a másik embert okoljuk az érzéseinkért. Mivel sokszor a jóakarat is érzelmi zsarolássá válhat, nagyon fontos megtanulnunk a helyes nyelvhasználatot is. Ez nagymértékben fejleszti empatikus készségeinket, támogatja önismereti folyamatainkat, hozzájárulva a konfliktusok megelőzéséhez és a konstruktív, megoldásfókuszú kommunikációs kultúra megteremtéséhez.

Az intézmény pedagógusai rendkívül tanulságosnak tartották az online szakmai képzést, amiből sokat meríthettek további munkájukhoz.

Címkék: , , , , , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.28.

„A srácok célja egyértelműen a világbajnoki dobogó csúcsa” – bemutatkozik a Power Klub Šahy

Az ipolysági Power Klub Šahy erőemelő klub tagjai kiváló eredményekkel tértek haza a szlovák bajnokságról. Oszoli Szabolcsot, a…

2024.04.29.

Fábián Janka Ipolyságon

Fábián Janka, napjaink egyik legnépszerűbb női történelmi regényírója, az Ipolysági Városi Könyvtár meghívására érkezett városunkba. A színvonalas rendezvényre…

2024.04.25.

Jóváhagyta a kormány az RTVS-ről szóló törvénytervezetet

Szlovák Televízió és Rádióra (STVR) változik a közszolgálati intézmény elnevezése. Igazgatóját kilenctagú tanács választja meg, melybe négy tagok…

2024.04.25.

Petőfi körtefáit ültették el Zselízen

Fotó: Alapiskola A Magyar Költészet- és a Föld napja évfordulói tájékán Zselízen idén különös eseményt tartottak a magyar…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb