Fotó: TASR/AP

Zselíz városa felmérést készít az időskorú lakosok körében a COVID-19 elleni oltás iránti érdeklődésről. Elégséges érdeklődés esetén ugyanis a város területén is létesülhet oltási központ.

A város munkatársai minden időskorú lakost felkeresnek és ellátnak egy védőcsomaggal, ami FFP2 típusú szájmaszkokat és védőkesztyűket tartalmaz. Egyúttal megkérdezik tőlük, hogy amennyiben lehetőség lenne, szeretnék-e beoltatni magukat.

Nyitra Megye Önkormányzata a az oltóközpontok kérdését rendkívüli ülés keretén belül tárgyalta, melynek egyedül ez az egy témapontja volt.

„Döntés született arra vonatkozóan, hogy a megyeszékhelyen, Nyitrán már ezen a hétvégén (március 20-tól) megnyitja kapuit a nagykapacitású oltóközpont, a megye számos egyéb pontján pedig, ahol nincs kórház, ehhez hasonló kisebb kapacitású oltópontokat jöhetnek később létre. Jelenleg a lévai és az ipolysági kórház látja el a járásban az oltási feladatokat (Léván naponta maximum 250 személyt tudnak beoltani). Az áprilistól esedékes nagyobb számú vakcina érkezésével viszont ez a kapacitás kevés lesz, ezért Léva városa három lehetséges helyszínt is felajánlott, ahol kialakítható nagykapacitású oltóközpont. Emellett a régióból Zselízt és Párkányt is bejavasoltuk kisebb kapacitású oltóközpont létesítésére, így ha Párkányt is ide vesszük, akkor a tágabb régióban 5 oltópont is a lakosság rendelkezésére állhat hamarosan. Ezeknek megnyitásáról a március 29-i testületen hozunk döntést”

– mondta el a témáról Csenger Tibor, Nyitra megye alelnöke.

Farkas Iván, az MKP megyei frakcióvezető elmondta a Ma7 kérdésére elmondta:

„A héten vagy legkésőbb jövő héten a Szputnyik V orosz oltóanyag mellett több százezer másféle vakcina érkezésére is számítunk. A ma kapott információim szerint az orosz vakcinát a körzeti orvosok adhatják majd be a pácienseknek. A megyei foglalási rendszeren keresztül pedig a szóban forgó oltóközpontokban kaphatják meg az oltást.”

Címkék: , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.25.

Petőfi körtefáit ültették el Zselízen

Fotó: Alapiskola A Magyar Költészet- és a Föld napja évfordulói tájékán Zselízen idén különös eseményt tartottak a magyar…

2024.04.25.

Jóváhagyta a kormány az RTVS-ről szóló törvénytervezetet

Szlovák Televízió és Rádióra (STVR) változik a közszolgálati intézmény elnevezése. Igazgatóját kilenctagú tanács választja meg, melybe négy tagok…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb