Hirdetés

Fotó: TASR/AP

Zselíz városa felmérést készít az időskorú lakosok körében a COVID-19 elleni oltás iránti érdeklődésről. Elégséges érdeklődés esetén ugyanis a város területén is létesülhet oltási központ.

A város munkatársai minden időskorú lakost felkeresnek és ellátnak egy védőcsomaggal, ami FFP2 típusú szájmaszkokat és védőkesztyűket tartalmaz. Egyúttal megkérdezik tőlük, hogy amennyiben lehetőség lenne, szeretnék-e beoltatni magukat.

Nyitra Megye Önkormányzata a az oltóközpontok kérdését rendkívüli ülés keretén belül tárgyalta, melynek egyedül ez az egy témapontja volt.

„Döntés született arra vonatkozóan, hogy a megyeszékhelyen, Nyitrán már ezen a hétvégén (március 20-tól) megnyitja kapuit a nagykapacitású oltóközpont, a megye számos egyéb pontján pedig, ahol nincs kórház, ehhez hasonló kisebb kapacitású oltópontokat jöhetnek később létre. Jelenleg a lévai és az ipolysági kórház látja el a járásban az oltási feladatokat (Léván naponta maximum 250 személyt tudnak beoltani). Az áprilistól esedékes nagyobb számú vakcina érkezésével viszont ez a kapacitás kevés lesz, ezért Léva városa három lehetséges helyszínt is felajánlott, ahol kialakítható nagykapacitású oltóközpont. Emellett a régióból Zselízt és Párkányt is bejavasoltuk kisebb kapacitású oltóközpont létesítésére, így ha Párkányt is ide vesszük, akkor a tágabb régióban 5 oltópont is a lakosság rendelkezésére állhat hamarosan. Ezeknek megnyitásáról a március 29-i testületen hozunk döntést”

– mondta el a témáról Csenger Tibor, Nyitra megye alelnöke.

Farkas Iván, az MKP megyei frakcióvezető elmondta a Ma7 kérdésére elmondta:

„A héten vagy legkésőbb jövő héten a Szputnyik V orosz oltóanyag mellett több százezer másféle vakcina érkezésére is számítunk. A ma kapott információim szerint az orosz vakcinát a körzeti orvosok adhatják majd be a pácienseknek. A megyei foglalási rendszeren keresztül pedig a szóban forgó oltóközpontokban kaphatják meg az oltást.”

Címkék: , ,

Hozzászólok
Olvasta már?
2021.05.10.

NB1: második helyen végzett az ipolysági Urblík József csapata

Urblík József (Puskás Akadémia) az éremátadás után (fotó: Gáspár Ákos) A Puskás Akadémia FC hazai pályán 5-0 arányban…

2021.05.11.

Nem fejezik be az őszi fociidényt

Illusztrációs felvétel (facebook.com) A szurkolók nagy része örült annak, hogy május végén folytatódhatnak az alacsonyabb osztályú labdarúgó bajnokságok.…

2021.05.09.

Amikor a babától várjuk a megoldást…

Mi, nők képesek vagyunk halálosan szerelmesek lenni. Ilyenkor aztán mindent, még a lehetetlent is megtennénk azért, hogy választottunk…

2021.05.12.

Magyar Templom-felújítási Program: Kárpát-medence-szerte 1800, a Felvidéken 101 szentélyt újítanak fel

A magyar kormány támogatásával folytatódik az anyaország és a Kárpát-medence egyházi épített örökségének megújulása. A Magyar Templom-felújítási Program…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb