Hirdetés

Hamarosan ismét elérkezik az alapiskolába és óvodába való beiratkozás ideje. Számtalan kisgyermek szüleire hárul az a súlyos feladat, hogy olyan döntést hozzanak, mely gyermekük egész további életére hatással lesz. A gyakorlati szempontokon túl rengeteg személyes kérdés merül fel ilyenkor az emberben: vajon jól fogja magát érezni itt a gyermekem? Be fogják őt fogadni a társai? Lesz kihez fordulnia a problémáival? Ki más tudna hitelesebb választ adni ezekre a felvetésekre, mint az, akinek mindenki másnál több, illetve frissebb tapasztalata van e téren.

Fotó: Kétyi Alapiskola

Az alábbi összeállításban a Kétyi Egyházi Alapiskola jelenlegi diákjai mondják el, miért szeretik az intézményt látogatni és miért ajánlják másoknak is. Íme!

„Sok barátom van és jó emberekkel vagyok körülvéve. Az iskola számos programot szervez, amiben szeretek részt venni. Örülök, hogy a saját anyanyelvemen tanulhatok. Főleg a téli időszakban szeretek iskolába járni, mert készülünk a karácsonyra. Tavaly sítúrára is eljutottunk, ami egy különleges élmény volt számomra.

„Nem feledkezünk meg a segítségnyújtásról sem, mert gyűjtjük a kupakokat, készítünk cipősdoboz ajándékcsomagokat a rászoruló gyerekeknek. Minden reggel bekapcsolódunk az áhítatba, ahol imádkozunk egymásért. Nagyon büszke vagyok, hogy ebbe az iskolába járhatok.” (7. o. tanuló)

„Azért szeretek ide járni, mert a tanulás mellett a hagyományok megőrzésére is törekszünk. Biztosan állíthatom, soha nem fogom elfelejteni ezt az iskolát, az itt megismert barátokat, tanárokat.” (8. o. tanuló)

„Az iskola a gyerek második otthona. Ha jól szeretnéd magad érezni, akkor gyere hozzánk, hogy mi legyünk a második igazi családod.” (5. o. tanuló)

„Itt nyugalom, szeretet és összetartozás van. Azért jó suliba járni, mert az iskola is az életre nevel. Várom a kedvenc tantárgyam, a tanárt aki mesél, tanít, kér, megkövetel. Az iskola nekem nagyon sokat jelent, itt sajátítom el az alaptudást. A tanárok kedvesek és jól képzettek, igyekeznek minél több új dolgot megtanítani nekünk, amiért hálásak vagyunk. Örülök, hogy ennek az iskolának a tagja lehetek.” (8. o. tanuló)

„Mindig azt gondoltam, hogy az iskola uncsi, de ez más, ötletekben, versenyekben, programokban gazdag.” (6. o. tanuló)

„Az iskolának sok tanszere és sportszere van, ami azért jó, mert én nagyon szeretek sportolni.” (9. o. tanuló)

„Az iskola a gyerek második otthona. Szeretek iskolába járni. Szeretem az iskolámat mert szép, tiszta, jól felszerelt, családias. Sok a közös iskolai rendezvény, ahol még jobban meg tudjuk ismerni egymást. Ebben segítenek a tanáraim, hogy igazi család lehessünk.” (5. o. tanuló)

„Azt szeretem az iskolámban, hogy az új dolgokat érdekesen tanulom. A kedves tanító nénik és tanító bácsik felkészítenek a továbbtanulásra.” (7. o. tanuló)

„Az én iskolám nem nagy, de tele van vidámsággal. A tanító nénik és bácsik szeretettel várnak minden reggel. A tanuláson kívül még sok-sok érdekes dolgot elsajátíthatok. Annyi kaland, élmény történik ebben az épületben és környékén, hogy ezt sosem feledem. Az iskolánk régebbi épület, de szépen fel van újítva. Új padokkal, székekkel, interaktív táblákkal, amelyek lehetővé teszik a korszerű tanulást. A tanulás mellett a hagyományok megőrzésére is törekszünk. Örülök, hogy ennek az iskolának a diákja lehetek. Remélem felnőttként is kedves gondolatokkal fogok visszaemlékezni az alapiskolás éveimre.” (5. o. tanuló)

„Mindenünk megvan, ami a tanuláshoz és a tanításhoz kell. Tudunk mi őrültségeket is csinálni az osztállyal és a tanárokkal. Legyél te is ennek részese, szemtanúja! Csatlakozz!” (6. o. tanuló)

„Az iskolabuszban való utazás jó buli.” (7. o. tanuló)

„Az én iskolám nagyon szép. Kedves tanárok tanítanak a jóra. Kitűnően foglalkoznak velünk. Azért szeretek a suliba járni, mert ott vannak az osztálytársaim, a barátaim. Ha valamit meg szeretnél tanulni, akkor válaszd a mi iskolánkat, mert itt azt megtanítják és még kakaót is adnak.” (6. o. tanuló)

Fotó: Kétyi Alapiskola

„Szeretem az iskolámat, mert közel van, nem kell órákat buszoznom vagy gyalogolni. Mindenki ismer mindenkit és hatékonyan tudunk tanulni. Nálunk az egész iskola olyan mint egy nagy család. Válassz minket, mert egy csodálatos közösségbe kerülsz, ahol tudásodhoz megfelelően vagy tanítva és kezelve. Mindenki segít mindenkinek. Segítséget kérhetsz bárkitől. Rengeteg fejlesztő játék van. Így mindenki megtalálhatja a neki tetszőt. Lehet kívülről nem szép, nem nagy, de a belső számít és azok vagyunk mi diákok, tanárok, dolgozók.” (9. o. tanuló)

„Iskolánk modern, otthonos, vicces és szép. Szeretek ide járni, mert sokat tanulhatok mindenről. Ha eljössz az iskolánkba, akkor minden nap nagyokat nevethetsz.” (6. o. tanuló)

„Van egy iskolabuszunk, amivel kirándulni járunk. Sokan beleférünk. Külön kémia termünk is van.” (8. o. tanuló)

„Az iskolámban sok mindent szeretek, például mindenki nagyon barátságos, sosem unatkozom. Válassz minket, mert sok mindent megtanulunk és okosak leszünk.” (5. o. tanuló)

„Mindenki ismer mindenkit és hatékonyan tudunk tanulni.” (9. o. tanuló)

„Az iskolánkban azt szeretem, hogy a felsősök már az emeletre járnak és ott kellemesen tudunk tanulni a kedves tanárokkal.”  (7. o. tanuló)

„Én először is azt szeretem az iskolában, hogy nem olyan nagy. Nem vagyunk túl sokan. Ez így pont jó! Minden kellemes közelségben van. Az osztályok otthonosak. Élesítem az elmém és közösségben lehetek. Sok új barátot lehet szerezni. Mindenkinek ajánlom! Határozottan olyan évek lesznek, amikre sokáig fogunk emlékezni.!” (7. o. tanuló)

„Én nagyon szeretem az osztályomat, nagyon jó osztálytársak és kiváló barátok.” (6. o. tanuló)

„Azért szeretem a sulit, mert nagyon jó a társaság. Sokat lehet sportolni és focizni. Azért válassz minket, mert sokan vagyunk és jókat lehet beszélgetni. A tanárok minden témában nyitottak.”  (5. o. tanuló)

„Az én iskolámban azt szeretem, hogy nagyon kedvesek a tanító nénik és a tanító bácsik, a diákok is. A tanítók alaposan elmagyarázzák a feladatokat. Minden meg van benne, ami csak kell. Ha ti is eljönnétek az iskolánkba, ezt megtudhatjátok.” (6. o. tanuló)

„Kilenc év alatt sok minden változott. Az iskolában van meleg víz, új ablakok, mosdók. Megtanultunk írni, olvasni, számolni. Ballagáskor fájó szívvel fogunk elmenni, mert jó volt ide járni. Sok emlék és élmény köt ide.” (9. o. tanuló)

A gyerekek véleményéből Molnár Tímea pedagógus vezetésével videó is készült. Íme!

Címkék: , ,

Hozzászólok
Olvasta már?
2021.05.10.

NB1: második helyen végzett az ipolysági Urblík József csapata

Urblík József (Puskás Akadémia) az éremátadás után (fotó: Gáspár Ákos) A Puskás Akadémia FC hazai pályán 5-0 arányban…

2021.05.11.

Nem fejezik be az őszi fociidényt

Illusztrációs felvétel (facebook.com) A szurkolók nagy része örült annak, hogy május végén folytatódhatnak az alacsonyabb osztályú labdarúgó bajnokságok.…

2021.05.09.

Amikor a babától várjuk a megoldást…

Mi, nők képesek vagyunk halálosan szerelmesek lenni. Ilyenkor aztán mindent, még a lehetetlent is megtennénk azért, hogy választottunk…

2021.05.12.

Magyar Templom-felújítási Program: Kárpát-medence-szerte 1800, a Felvidéken 101 szentélyt újítanak fel

A magyar kormány támogatásával folytatódik az anyaország és a Kárpát-medence egyházi épített örökségének megújulása. A Magyar Templom-felújítási Program…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb