Hiányzik az iskola

A napokban fogalmazódott meg bennem és hangot is adtam gondolatomnak, hogy a jelenlegi első osztályosaink a járványnak „köszönhetően“ nem vehettek még részt olyan igazi szakállosi sulis akcióban. Elmaradt az őszi sportnap, az elsősök avatása, egészségnap, nem volt karácsonyi vásár, műsor és még nagyon hosszú a rendezvényeink  sora, ahol közösen tudtunk volna játszva tanulni. Annak azonban nagyon örülök, hogy az alsó tagozatos tanulóink többsége csak rövid ideig kényszerült távoktatásra. Gyermeki őszinteséggel beszélnek arról, hogy kedvelik a matematikát, a magyar és a szlovákot nyelvet… illetve sorban minden tantárgyat, valamint a napközit.

Az ipolyszakállosi alapiskola alsó tagozatán családias légkörben zajlik az oktatás, most is, mint általában. A tanító nénik igyekeznek rugalmasan kezelni a jelenlegi helyzetet. Rövidebb formában, de az otthon maradottakkal is naponta tartják  a kapcsolatot. Nevelőnőink gondoskodnak a szabadban töltött időről, a testnevelés és zene megkedveléséről, valamint a gyermeki kreativitás kibontakoztatásáról is.

Munkára való nevelés

Mi, pedagógusok tanulóink hétköznapi sikereiből merítünk és ezek eléréséhez iskolánkban igyekszünk megteremteni a feltételeket.

Számunkra a legnagyobb elismerés a csillogó szemű gyermek mosolya és az elégedett szülő.

Sok éves pedagógusi pályán töltött év után is elmondhatom, hogy valami megfoghatatlan, csodás érzés fog el akkor, ha egy tanítványom munkája szépen sikerül. Legyen az egy jól kiszámított példa, kísérlet vagy értékes versenyeredmény. Ami  büszkeséggel tölt el, mint iskolaigazgatót, hogy pedagógustársaimnál is tapasztalom ezt az elhivatottságot.  Az elmúlt egy év alatt két alkalommal mértük fel a szülői elégedettséget kérdőív segítségével. Most ez főleg a távoktatást érintette. A szülők nagy része is pozitívan értékelte munkánkat.

Hálásak vagyunk minden válaszért, meglátásért, melyekből építkezünk.

Majális

Manapság már elengedhetetlen, hogy megfelelő környezetben tanulhasson a diák, hisz az iskolában szinte több időt tölt el, mint otthon. Iskolánk épülete 2011-ben volt felújítva és azóta a fenntartó, az ipolyszakállosi községi hivatal segítségével, sor került a tornaterem ablakainak cseréjére és talajfelújításra is. Tantermeinkben új padok, székek és korszerű interaktív eszközök várják a tanulókat. Folyamatosan fejlesztünk, szépítjük a belső teret és a környezetet. Legutóbb a benti korlátokat festettük és egy konyhasarkat rendeztünk be a tanulóknak minisztériumi pályázatból. Tágas kinti környezetünket is lassan alakítgatjuk, a játszóteret szeretnénk bővíteni és még több fát telepíteni.

Szépítjük az iskolát

Most a járvány okozta helyzetben a személyes kapcsolat korlátozott, de minden érdeklődőnek ajánljuk iskolánk facebook oldalát. Itt naprakészen tájékozódhatnak a kedves szülők sikereinkről és hétköznapjainkról egyaránt. Az iskola honlapján https://zsipelsokolec.edupage.org/ megtalálják a beíratkozással kapcsolatos részletes tájékoztatást, valamint az elektronikus jelentkezési ívet. Jelenleg az elektronikus jelentkezést részesítjük előnyben, de április 8-án fogadjuk azokat a szülőket, akik személyesen szeretnék beíratni gyermeküket iskolánkba.

A végére egy fontos üzenet: Kedves szülő, ha szeretné, hogy szűkebb régiónk /Ipolyszakállos, Lontó, Ipolybél, Ipolypásztó, Szete, Százd/ élhető, versenyképes régió legyen, tegyen Ön is érte! Fedezzük fel közösen a vidéki élet szépségét, otthonosságát! Segítsük olyanná formálni, amilyennek látni szeretnénk!

Ha Te is így gondolod, gyermekednek itt a helye az IPOLYSZAKÁLLOSI ALAPISKOLÁBAN.


Herczeg Ágnes

Címkék: , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.25.

Jóváhagyta a kormány az RTVS-ről szóló törvénytervezetet

Szlovák Televízió és Rádióra (STVR) változik a közszolgálati intézmény elnevezése. Igazgatóját kilenctagú tanács választja meg, melybe négy tagok…

2024.04.25.

Petőfi körtefáit ültették el Zselízen

Fotó: Alapiskola A Magyar Költészet- és a Föld napja évfordulói tájékán Zselízen idén különös eseményt tartottak a magyar…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb