Hirdetés

A közelmúltban nagy teljesítőképességű oltóközpontokat hoztak létre Vágsellyén és Párkányban a Nyitra Megyei Önkormányzat közbenjárásával, amely 290 ezer eurót fordított e nemes célra.

A felvételen a tesztelést hétről-hétre végző csoport tagjai (facebook.com).

A felmérések alapján a déli régió több településén is igényt tartanak hasonló kezdeményezésre.

„A megye kisebb városaiban, például Zselízen, vagy Gútán megfelelő igény esetén lehetne számítani új oltóhely üzembe helyezésével”

– jelentette ki Csenger Tibor, Nyitra megye alelnöke, a zselízi képviselő testület tagja. A tanácskozás résztvevőit töviről-hegyire tájékoztatta a megyei tényállásról.

„A nagykapacitású oltócentrumok megnyitásáig csupán a kórházakban folyt az oltás, amelyek befogadási képessége korlátozott. Márciusban megnyílt a hétvégeken üzemelő nyitrai nagykapacitású oltóközpont, ahol négy ezer embert tudtak beoltani. Áprilisban újabb két ilyen központot nyitottunk Vágsellyén és Párkányban, ezek egy-egy hétvégén mintegy három ezer személyt képesek ellátni. Májusban újabb két központ nyílik Léván és Érsekújvárott, ezek egy hétvégén három ezer injekciót képesek beszúrni. A megye területén található központok tehát hetente tízezer személyt tudnak beoltani. Szlovákia területére átlagosan heti hetvenezer vakcina érkezik, ám ez a szám rövidesen megkétszereződik, így a megye teljesítőképessége tizenhét ezerre nő. Ez elegendő ahhoz, hogy a várakozásoknak megfelelő ütemben haladjon az oltás”.

Zselízen április végén felmérték az idős lakosok körében az oltás iránti érdeklődést. A több mint ezerötszáz megkérdezett fele biztosan beoltatná magát. Azóta ugyan sokan közülük megkapták a vakcinát, kérdés viszont, mi legyen azokkal, akik nem tudnak eljutni az oltópontokra, amelyek csak fokozatosan tudják kielégíteni a lakosok igényeit.

“Ismét tárgyaltam a lévai kórház igazgatójával a mozgó oltócsoport városunkban való megvalósításáról, ám az egészségügyi intézmény vezetője nem tudta ezt belátható időn belül szavatolni. Az önkormányzati ülésen megállapodtunk, hogy a település felméri a költségeket és amennyiben a testület ezt követően jóváhagyja, biztosítjuk a rászorultak oltópontra való elszállítását”

– közölte Juhász András zselízi polgármester.

Címkék: , , , ,

Hozzászólok
Olvasta már?
2021.06.05.

Trianonra emlékeztek Ipolyszakálloson

Tegnap történt 101 esztendeje, hogy aláírták azt a gyalázatos „békeszerződést“, amelynek hallatán a világon élő bármely magyarnak azonnal…

2021.06.07.

Utolsó néhány diákját búcsúztatta a lévai Czeglédi Péter Református Gimnázium

Ahogy nemrégiben portálunk beszámoltunk a lévai gimnázium tragikus sorsáról, úgy most ígéretünkhöz híven az élet egyik legfontosabb eseményéről,…

2021.06.04.

Miért nem vált még csupán történeti múlttá Trianon?

forrás: erdely.ma Hogyan is tudnánk hátat fordítani neki, ha naponta kell szembesülnünk következményeivel? Mi, külhonban rekedt magyarok Trianon…

2021.06.06.

Falatnyi ruhácskák mindenütt

Alapvetően nem vagyok egy nagy shoppingolós. Nem is igazán szeretek vásárolni. Így, ha nincs konkrét terv, biztos, hogy…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb