Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

A zselízi városi napok keretén belül idén első ízben szerveznek futóversenyt is. A közösségi futásoknak nagy hagyománya van szerte a világban, valamennyi komolyabb városban tartanak ilyet különböző mértékben. Zselízen eddig nem volt ennek hagyománya, annak ellenére, hogy a Garam menti kisvárosban is egyre többen futnak hobbiszerűen, sőt néhányan már versenyszerűen is.

Ehhez nyilván hozzájárult, hogy pár évvel ezelőtt elkészült a szlovák alapiskola focipályája körüli futópályán a rekortán gumipálya, melyen sokkal kényelmesebben és „izületkímélőbb” módon lehet sportolni.

A sportesemény ugyanakkor mégsem klasszikus formában kerül megrendezésre, ugyanis nélkülözni fogja versenyjellegét és az emlékezésre helyezi a hangsúlyt. Torma Gábor egy tehetséges fiatal zselízi sportoló volt, aki pár éve tragikus körülmények között vesztette életét egy pozsonyi kollégiumi tűzesetben. Gábor családja és barátai szerettek volna emléket állítani neki valamilyen formában, ezért jutottak arra az elhatározásra, hogy az első szervezett közösségi futást róla nevezik el, rá emlékezve.

Az emlékfutásra 2021. június 26-án kerül sor.

Két távot lehet teljesíteni: 8 és 4 kilométeren. Az indulás az Esterházy-kastély elől történik reggel 9 órakor, a táv végighalad az újonnan kiépített kerékpárúton, érintve a Garam-hidat, az egykori vágóhidat és a kis vízerőművet. A 4 kilométeres táv esetén az egykori vágóhídnál, a teljes távot vállalók esetében pedig a vízerőműnél lesz a fordulás.

Előtte fél 9-től eligazítást és közös bemelegítést tartanak. Regisztrálni a zselizrun@gmail.com címen vagy a +421 917 390 806-os telefonszámon lehet.

Nevezési díj nincs, a szervezők frissítőt biztosítanak a helyszínen.

Csonka Ákos

Hozzászólok
Olvasta már?
2021.07.29.

„Elsősorban tanárnak tartom magam” – interjú Horváth Géza zselízi polihisztorral

Márciusban hetven éves lettél. Milyen érzés hetven évesnek lenni? Viccesen azt válaszolhatnám, hogy ezt neked már tudnod kellene.…

2021.08.02.

MartFamily családi fesztivált szervez a MartFeszt csapata

Újra benépesül a Martosi Rendezvényliget és Szabadidőközpont – idén MartFamily családi fesztivállal készülnek a MartFeszt szervezői. A tavalyi…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb