Életének 48. életévében elhunyt dr. Karaffa János pozsonyeperjesi plébános, egyetemi lelkész. Mint a Remény katolikus hetilap közösségi oldalán olvasható: személyében nemzetünk hű fia távozott Odaátra.

forrás: pazmaneum.com

Karaffa János 1973. március 11-én született Dunaszerdahelyen. 1996. június 14-én részesült a papi rend szentségében.

A híveket szolgálta többek között Komáromban, Bakán, Felsőtúron, Imelyben, valamint Piliscséven és Pozsonyeperjesen.

A cserkészek közösségének lelkes tagja, a hívek lelki gondozása mellett a felvidéki magyar közösség tevékeny személyisége volt.

A Pázmaneum Polgári Társulás vezetőjeként jelentős szerepe volt abban, hogy a 2021-es esztendőt Esterházy János-emlékévvé nyilvánították.

ThDr. Karaffa János temetésére június 30-án (szerda), 16 órakor kerül sor a dunaszerdahelyi Szent György-plébániatemplomban. A templomban kerül sor a ravatalra, majd pedig a szentmise keretén belül történik a gyászszertartás. A koszorúkat a szertartás után a temetőbe lesz mód elhelyezni a sírnál. Karaffa atyát a nagyszombati érsek atya, Mons. Orosch János temeti el, oltártestvéreivel együtt.

Nyugodjék békében!



forrás: felvidek.ma/Karaffa Attila facebook-oldala

Címkék: ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.25.

Petőfi körtefáit ültették el Zselízen

Fotó: Alapiskola A Magyar Költészet- és a Föld napja évfordulói tájékán Zselízen idén különös eseményt tartottak a magyar…

2024.04.25.

Jóváhagyta a kormány az RTVS-ről szóló törvénytervezetet

Szlovák Televízió és Rádióra (STVR) változik a közszolgálati intézmény elnevezése. Igazgatóját kilenctagú tanács választja meg, melybe négy tagok…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb