Hirdetés

Ganxsta Zolee koncertje Zalabán

A nagyváros zajától és a szmogtól mentes falu ideális a pihenni és kikapcsolódásra vágyóknak, testi-lelki felüdülést nyújt azoknak, akik csendre vágynak, pihenni érkeznek. Ezzel együtt, mint minden kistelepülés, Zalaba is fontosnak tartja korábbi évtizedekben kialakult hagyományaink ápolását, újak kialakítását. A múlt hét folyamán egy győztes projektnek köszönhetően több száz kultúrára kiéhezett polgár érezhette a hazaiak vendégszeretetét, valamint élvezhette a kultúrműsorok sokaságát.

Az esemény az Euróapai Unió (INTERREG) támogatásával valósult meg

Az Ipoly-vidék és a Börzsöny tizenkét magyarországi, illetve szlovákiai településén összesen 174 ingyenes koncerttel, kézműves, hagyományőrző és gasztronómiai programmal, természetjáró túrákkal várta a közönséget a II. Ipoly Feszt június 18. és 20. között, amibe az idei évben Bögi Pathó Melinda vezette Zalaba község is sikeresen bekapcsolódott.

A rendezvény egy összművészeti fesztivál műfaji sokszínűséggel, ahol minden korosztály tartalmas kikapcsolódási és szórakozási lehetőséget talált. A szervezők külön figyelmet fordítottak arra, hogy minden településen naponta egyházi komolyzenei koncert is legyen, így ötvöződjön a szakrális kultúra a világi kultúrával. Nem történt ez máshogy Zalabán sem.

A kicsi, de annál aktívabb település múlt hét szombatján felejthetetlen élményekkel gazdagította az odalátogatókat. A változatos programokban minden korosztály megtalálhatta az önfeledt szórakozás lehetőségét. A délelőtti órákban gyerekzsivaj töltötte be a falu központját, ugyanis a szervezők a fiatalkorúakat szabadtéri programokkal várták. Délben közös imádságra szólították a falu apraja-nagyját, majd a könnyűzene vette át a főszerepet.

Fellépett a Kiss Band, a Triton, valamint a híres Rómeó Vérzik zenekar frontebere, Kovács Koppány adták meg a fesztivál alaphangját. Színpadra lépett továbbá a  magyarországi X-Faktor ötödik szériájának győztese Tóth Andi akusztikus koncertje.

Az esti órákban a felvidéki Trapéz zenekar mulattatta az egybegyűlteket, majd a budapesti magyar rapper, dobos, előadóművész és színész Ganxsta Zolee szórakoztatta a nagyérdeműt. Akinek ez sem volt elég, tovább élvezhette a zenét az LM Retro Band előadásában.

Minden évben igyekszünk fesztiválokat szervezni, mert fontosnak tartjuk, hogy a nagyvilág megismerje ezt a csodaszép vidéket. A vidéki emberek is megérdemlik, hogy elérhető legyen nekik a kultúra. A jövőben szeretnénk, hogy fesztiválos településként kerüljünk be a köztudatba. Szeretnénk, hogy aki egyszer ide eljön, az mindig szívesen térjen vissza. A Zalabaiak vendégszeretete a biztosíték arra, hogy ez sikerüljön.

– nyilatkozta portálunknak Bögi Pathó Melinda polgármester.


fotók: Zalabai Önkormányzat

Címkék: , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2022.05.14.

A Nagysallói Alapiskola diákjai részt vettek Novák Katalin köztársasági elnök beiktatási ünnepségén

Az államfői beiktatás ökumenikus istentisztelettel kezdődött a Kálvin téri református templomban, amelyen egyházi vezetők megáldották Magyarország új köztársasági…

2022.05.11.

Egy héttel korábban lesznek megtartva az önkormányzati választások

Korábbi időpontban lehet megtartani az őszi helyi önkormányzati és megyei önkormányzati választásokat, amelyekre idén már egy időben kerül…

2022.05.12.

Szusztor Péter: jó bornak is kell a cégér – avagy miért annyira fontos manapság a dizájn

(Fotó: Szusztor Péter archívuma) Hányszor találkozunk olyannal, hogy egy jó ötlet végül mégsem valósul meg, egy jó termék…

2022.05.13.

Megjelent a REflex24 májusi száma!

A TARTALOMBÓL:- 25%-kal alacsonyabb adócsekkeket fizetünk be májusban - az ipolysági adóügyet végigvivő Szőllősy Pétert Morva Mátyás kérdzte.-…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb