A hónap utolsó hétvégéjén hetedik évadához érkezik a szederFESZT zenei-kulturális fesztivál, mely továbbra is az élőzene elhivatott támogatója. Június 24-én, szombaton a Neoton Família legnagyobb slágerei is szólnak majd a színpadról, így olyan dalokra bulizhatunk az Infinityvel, mint a 220 Felett, Nyár van, Santa Maria, Ha szombat este táncol, vagy épp a Holnap hajnalig.

A helyi szabadtéri színpad és környéke már reggeltől megtelik, hisz Gyereknapot is tartanak Csábon. Lesz szederOLIMPIA, bohóckodás a Pöttyös bőrönd titkairól és a gyerekeket várja a szederFESZT ÉLMÉNYPARK ugrálókkal, csúszdákkal, körhintával, kézműves foglalkozásokkal.

Délután fellépnek a helyi tehetségek, majd bemutatja új műsorát a Szeder Kórus. A Francia Riviéra hangulatát hozza el a Latte Maffiato angol, olasz, francia, magyar slágerek egyedi feldolgozásával és Veronika Spodniaková zenekarával a szlovák népzene legjavából ad ízelítőt. A napot buli zárja a legismertebb slágerekkel.

A fesztivál vasárnap ünnepi szentmisével ér véget, majd megkoszorúzásra kerül Szeder Fábián író, szerzetes, az első palóckutató szobra is.

A koncertekre a belépés ezúttal is ingyenes.

A részletes program a fesztivál eseményében, közösségi oldalán és a www.szeder.sk oldalon is megtalálható.A rendezvény a Kisebbségi Kulturális Alap és az Egyesült Magyar Alap anyagi támogatásával valósul meg.

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.06.14.

Van elég vízhozama a Garamnak a Mohi atomerőmű 3-4. blokkjának ellátásához?

Foto: Slovenske elektrárne a.s. Az ukrán háború ráébresztette a világot, hogy mennyire is sebezhetőek vagyunk energetikailag, még Európában…

2024.06.14.

EP-választás után: változik-e Brüsszel irányvonala?

Fotó: www.economx.hu Szerte az EU-ban lezajlottak az európai parlamenti voksolások, mint tudjuk, a felvidéki magyarságnak ismét nem lesz…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb