A lelkünk egészségéhez, személyiségünk épüléséhez, formálódáshoz a kultúra, a kikapcsolódás és a szórakozás mind elengedhetetlenül fontos. A falvak egykori pezsgő és társadalmi életét alaposan átformálta a XXI. század, majd a Covid-19 világjárvány, aminek levét mind a mai napig isszuk. Mint minden kistelepülés, Alsószemeréd is fontosnak tartja korábbi évtizedekben kialakult hagyományaink ápolását, újak kialakítását.  

Balla Szilvia vezette Zemered polgári társulás ezért kezébe vette saját sorsát, és egy vidám délutánt szervezett a település központjában.

Alsószemeréden érzik, hogy nagy az igény a községben arra, hogy a közösségi élet végre fellendüljön, hogy legyenek értékes rendezvények, közösségépítő és közösségösszetartó események. Legyen az családi, kulturális, vagy akár sportrendezvény formájában.

A Zemered polgári társulás a szombati napon „családi délután“ elnevezésű rendezvényre csalogatta a falu apraja-nagyját. Amire a helyszínre érkeztem, már két katlanban rotyogott a gulyás, folyt a csapolt sör, és érkeztek az első kilátogató vendégek.

A gyerekeket több meglepetés is várta – ugrálóvár, akadálypálya, lovaglás. Az idősebb generáció tagjai pedig több asztalnál jót beszélgetett, nosztalgiázott. Az emberek egy kicsit elszakadtak a mindennapi élet bajaitól, a hétköznapok problémáitól.

Jó volt látni, hogy a fiatalok és a régebb idő óta fiatalok egyaránt jól érezték magukat. Összességében a rendezvény vidám, örömteli hangulatban telt.

A rendezvény főszervezője, Balla Szilvia a következőt nyilatkozta lapunknak:

„A szombati jól sikerült akció egy fantasztikus összefogás eredménye, ahol bebizonyítottuk, hogy egy kis csapat képes az itt élőket összefogni. Nemcsak beszélünk az összefogásról, de tettekkel teszünk is érte.”

Majd a Zemered polgári társulás nevében megköszönte elsősorban a helyieknek, majd minden kilátogatónak a jelenlétét.

Külsős szemmel is jó volt látni, hogy a polgári társulás egy kis felfrissülést hozott a falu életébe, és az év egyik napját kicsit színesebbé varázsolták.

Alsószemeréd községben szeptemberben nem csupán előrehozott parlamenti választások lesznek, hanem e hét szombatján a helyiek településük jövőjéről is dönthetnek az önkormányzati választások során.

A Szövetség párt legifjabb parlamenti képviselő-jelöltjeként köszönöm a meghívást Balla Szilviának, és kívánom az alsószemerédieknek, hogy az idén kétszer győzzön a józan ítélőképesség, győzzünk kétszer szeptemberben!

Hajrá, Alsószemeréd!

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.28.

„A srácok célja egyértelműen a világbajnoki dobogó csúcsa” – bemutatkozik a Power Klub Šahy

Az ipolysági Power Klub Šahy erőemelő klub tagjai kiváló eredményekkel tértek haza a szlovák bajnokságról. Oszoli Szabolcsot, a…

2024.04.29.

Fábián Janka Ipolyságon

Fábián Janka, napjaink egyik legnépszerűbb női történelmi regényírója, az Ipolysági Városi Könyvtár meghívására érkezett városunkba. A színvonalas rendezvényre…

2024.05.01.

Lampionos felvonulás az esztergomi Kis-Dunán (képgaléria)

Esztergom. 2024.04.30-án tartották meg a hagyományos lampionos felvonulást a Kis-Dunán. Naplemente után több ezer ember gyűlt össze a…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb