A Szociális Biztosító december 1-jével megkezdi a rendkívüli, 300 eurós nyugdíjkiegészítés folyósítását, és december 20-ig minden jogosult megkapja – tájékoztatott kedden Martin Kontúr, a biztosító szóvivője.

„A 300 eurós kiegészítést automatikusan fizeti ki a biztosító a mintegy 1,46 millió jogosultnak, nem kell külön kérvényezni”

– tette hozzá Kontúr.

Mindenki a szokásos módon kapja meg az összeget a nyugdíjával, tehát vagy postai úton, vagy a bankszámlájára érkezik. Azok is megkapják a kiegészítést, akiknek 2023 decemberétől hagyták jóvá a nyugdíjjogosultságát.

Legkésőbb december 20-ig megkapják a pénzt azok is, akiknek a Szociális Biztosító az Európai Gazdasági Térség államaiba és Svájcba utalja a nyugdíjukat, de ők nem a decemberi havi nyugdíjukkal egyszerre jutnak hozzá.

Zuzana Čaputová államfő pénteken (november 24-én) írta alá a 13. nyugdíjról szóló törvény módosítását, melyet gyorsított eljárásban fogadott el a parlament.

Eredetileg 150 eurós rendkívüli nyugdíjkiegészítés volt tervben, de a parlament jóváhagyva az összeg megduplázásáról szóló módosítást. Az intézkedés körülbelül 440 millió eurós kiadást jelent az államkasszának.


tasr


nyitókép: Pluska

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.02.28.

Átadták az új városi bérlakásokat Ipolyságon

Február 26-án ünnepélyes keretek között került átadásra az új városi bérlakások az ipolysági Tabán lakótelepen. Első fázisban egy…

2024.03.01.

Bemutatták Ipolyság városfejlesztési koncepcióját

Február 27-én mutatták be a nagyközönség számára az elkészült Ipolyság városfejlesztési koncepcióját, melyet a város a Határon Átnyúló…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb