Pozitívan viszonyul a lakosság a PET-palackok és fémdobozok visszaváltásához, 97%-ának van tapasztalata a visszaváltórendszerrel – derült ki a 2muse ügynökség felméréséből, melyet a Betétdíjrendszer-kezelő Társaság megbízásából készített.

fotó: SITA

Kiderült, hogy az emberek 94 százaléka váltott már vissza műanyag üveget vagy fémdobozt, és ezzel kapcsolatban az anyagi megfontolás mellett a környezetvédelmi szempontokat és az újrahasznosítást is fontosnak tartják.

„A felmérés értékes adatokat szolgáltat számunkra a visszaváltással, de a környezetvédelemhez való viszonyulással kapcsolatban is, és kiindulási alapot jelent a további fejlesztésekhez”

– jelentette ki Stanislava Púčková, a 2muse munkatársa.

Marián Áč, a Betétdíjrendszer-kezelő Társaság igazgatója szerint a céljuk a további fejlesztés és a felvilágosítás, a lakosság még nagyobb mértékű bevonása a körforgásos gazdaság megteremtésébe.

„Elengedhetetlen, hogy minden érintett fél közösen dolgozzon a fenntartható és környezetbarát megoldásokon”

– szögezte le Áč.

A rendszer bevezetése óta összesen 1,8 milliárd PET-palackot (57%) és fémdobozt (43%) váltott vissza a lakosság, csak az idei évben pedig közel 1 milliárdot. A visszaváltás aránya elérte a 93%-ot, és ezzel máris meghaladta a törvényben 2025-re kitűzött célt.tasr

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.02.28.

Átadták az új városi bérlakásokat Ipolyságon

Február 26-án ünnepélyes keretek között került átadásra az új városi bérlakások az ipolysági Tabán lakótelepen. Első fázisban egy…

2024.03.01.

Bemutatták Ipolyság városfejlesztési koncepcióját

Február 27-én mutatták be a nagyközönség számára az elkészült Ipolyság városfejlesztési koncepcióját, melyet a város a Határon Átnyúló…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb