Másodjára került megszervezésre a Lévai járásban gyermekek számára beltéri tűzoltóverseny.

2024. március 16-án második alkalommal került megrendezésre a nem hagyományos tűzoltóverseny az ifjú tűzoltók számára Nagysallóban.

„Tavaly fogant meg az ötlet a Garamkovácsi (Kozárovce) Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a járási Tűzoltó Szervezet Ifjúsági Bizottságánk vezetőségében, hogy jó lenne a Lévai járásban is gyermekek számára beltéri versenyt szervezni. Az első versenyre Garamkovácsiban került sor tavaly, ahol Nagysalló nyerte el a vándorkupát, ezért idén mi szerveztük meg a versenyt”

– fogalmazott Kotora Andrea, a Nagysallói Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagja.

A helyi művelődési otthonban került sor az egész napon át tartó rendezvényre. Két kategóriában, lányok és fiúk vegyesen, a fiatalabb kategóriában a 8-12 éves korú gyerekek, az idősebb kategóriában a 13-16 éves korcsoport versenyzett. Megmérették magukat iskolás csapatok és önkéntes tűzoltó egyesületek gyerekcsapatai egyaránt.

A járási Ifjúsági Bizottság és a Nagysallói Önkéntes Tűzoltó Egyesület közös szervezésében megvalósuló rendezvény délelőtt 9 órakor kezdődött. Eredetileg 4 versenyszámban mérették volna meg magukat a nevezett csapatok, de a túljelentkezés miatt a szervezők 3 számra rövidítették a versenyt. A járáson belül 14 csapat jelentkezett, míg járáson túl 15 csapat érkezett.  Összesen 29 csapat (12 csapat az idősebb kategóriában, és 17 csapat a fiatalabb kategóriában) több mint 120 versenyzője állt rajthoz a Lévai, Pőstyéni, Nyitrai és Újvári járásokból.

A versenyszámok az ügyességre, a technikára és a gyorsaságra épültek. A kötözési technikák megoldásán túl, a technikai eszközök felismerésén és besorolásán át a tömlőátvitelig a versenyzők számos részfeladatot oldottak meg. A verseny bírói különböző szervezetekből érkeztek. A számláló bizottság háromtagú volt.

A Nagysallói Önkéntes Tűzoltó Egyesület vezetősége úgy döntött, hogy külön értékelik a járáson belül a csapatokat és külön összesítve. A járáson belül a Nagysallói Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Nagysallói Alapiskola csapata ért el nagyszerű eredményt.

A járáson belül az idősebb kategóriában a Nagysallói Alapiskola I.számú csapata az 1. helyet, II. számú csapata 2. helyet szerezte meg. A fiatalabb kategóriában az iskola csapata a 2. helyet érte el. A Nagysallói Önkéntes Tűzoltó Egyesület csapata pedig az első helyet érte el.

Az összesített (több járásbeli) versenyben a helyi Alapiskola idősebb tanulóinak I.számú csapata a 3. helyen végzett.

„Garamkovácsi csapata 6-7 éves korú gyerekekből álló csapata külön éremben részesült, hogy ezzel is motiváljuk őket.  A vándorkupát, amely a Lévai járásban maradt, a Nagysallói Alapiskola I.sz. idősebb csapata szerezte meg. Így a rendezvény jövőre ismét újra Nagysallóban kerül megrendezésre. Sok tapasztalatot szereztünk és sokat tanultunk egymástól. Szerencsére a szervezés gördülékenyen ment, annak ellenére, hogy fedett térben nem volt könnyű a mintegy 250 ember irányítása. A rendezvényt Nagysalló Önkormányzata és a Nagysallói Önkéntes Tűzoltó Egyesület támogatta”

– tette hozzá Kotora Andrea, a verseny koordinátora.

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.05.22.

Honismereti túrát szerveztek Zselíznél a Garam menti hátságon

Fotó: Csonka Ákos A zselízi Sacher Polgári Társulásról és a Csemadok helyi alapszervezetéről közismert, hogy nem csak a…

2024.05.22.

Nótaesttel ünnepelte alapításának 75. évfordulóját a Csemadok Zselízi Alapszervezete

Fotó: Csonka Ákos/Felvidék.ma Hetvenöt évvel ezelőtt, 1949-ben alapították meg Zselízen is a Csemadok helyi alapszervezetét, amely időszak alatt…

2024.05.21.

A Magyar Nemzeti Múzeum és Zselíz közös pályázatából fejlesztik tovább az Esterházy-kastélyt

(Fotó: Nászaly Gábor) A Magyar Nemzeti Múzeum és a zselízi Esterházy-kastély közösen nyert az INTERREG Szlovákia–Magyarország-program pályázatán, a…

2024.05.22.

Európa jövőjéről diskuráltak női szemmel Garamszentgyörgyön

(Fotó: Csonka Ákos) A Csemadok és a Magyar Szövetség garamszentgyörgyi alapszervezetei gazdag tevékenységük mellett igyekeznek időnként közéleti témákról…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb