Önkéntes jelentkezését várja a Felvidéki Lelki Elsősegély Telefonszolgálat - Reflex24

A Felvidéken a jelenleg működő telefonos lelki elsősegély telefonszolgálat mellett újabb önkéntesek szakmai képzésére nyílik lehetőség. Ezért önkéntesek jelentkezését várjuk 2020. június 18-ig egy új csoport megalakításához Nyitra és Besztercebánya megye vonzáskörzetéből.

Emellett a Felvidéki Lelki Elsősegély Telefonszolgálat eddig kialakult dunaszerdahelyi csapatába is keresünk lelkes önkénteseket Pozsony és Nagyszombat megyéből, akik részt szeretnének venni ebben a különleges szolgálatban!

Jelentkezési feltételek: 
– minimum középfokú végzettség,
– 23-65 éves életkor,
– nyitottság,
– jó kommunikációs készség,
– lelki terhelhetőség.

A képzés két részből áll:
– önismereti tréning 
– és elméleti képzés.

Az önismereti tréning és az elméleti képzés után a leendő ügyelők a témákhoz illeszkedő feladatokkal, szituációs és telefonos helyzetgyakorlatokkal készülnek fel a hívások fogadására. A tréning vizsgával zárul és tanúsítványt ad.

A felkészített önkéntes ügyelők feladata a lelki segítségre szoruló emberek hívásainak fogadása. Az önkéntes munka havonta 1-2 alkalommal történő elfoglaltság vállalását jelenti.

Jelentkezni lehet 2020. június 18-ig írásban a felvidekitelefonszolgalat@gmail.com e-mail címen. 

Kérjük, a jelentkezéshez csatoljanak egy önéletrajzot és egy motivációs levelet arról, hogy miért szeretnének részt venni ebben a szolgálatban.  

Sok szeretettel várjuk azok jelentkezését, akik hisznek abban, hogy egy beszélgetés segítséget nyújthat, és nyitott szívvel tudják meghallgatni a hozzájuk fordulókat, s hosszabb távon is tudnak áldozni szabadidejükből mások segítésére.

Címkék: ,

Hozzászólok
Olvasta már?
2020.05.19.

Komoly leépítés a Fragicslovnál – 72 ember marad munka nélkül Ipolyságon

2020. május 18-án 72 ember vesztette el az állását a Fragicslov kft. ipolysági székhelyét érintő leépítés során. A…

2020.05.23.

ANKÉT: Hogyan befolyásolja a koronavírus a kistermelők helyzetét? – Válaszol: Jámbor Mónika, Mudrák József és Rocskai Anett

Lassan túl vagyunk a járványhelyzet első hullámán, egyre enyhülnek a korlátozások, de vírus utóhatásai még akkor is sokáig…

2020.05.20.

Akik 24 órára átlépik az országhatárt, formanyomtatványra lesz szükségük

2020. 5. 21-én reggel 7:00 órától lépnek érvénybe a bevezetett szigorú óvintézkedések enyhítései, többek közt a rövid ideig…

2020.05.18.

Tavasz a Garam és az Ipoly mentén IV. – Ipolyviski tavasz

Tavaszi fotógaléria-sorozatunk befejező részét közöljük, Baka Anita remek fotóival. Köszönjük olvasóinknak a felhívásunkra beküldött nagyszerű felvételeket!

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb