A Szent István Egyetem (SZIE) Magyarország legmeghatározóbb agrár-felsőoktatási intéztménye, mely oktatási tevékenységét a Kárpát-medencében kiterjesztett határon túli képzési helyein is ellátja. A SZIE Kertészettudományi kara 2018 szeptemberétől biztosít – magyar állam által finanszírozott – kertészmérnöki alapképzést Komáromban. A szeptemberben induló képzésre augusztus 17-ig lehet jelentkezni. Mutatjuk a részleteket!

(forrás: proselye.org)

Mi a képzés célja?
A kertészeti képzésre az egész Kárpát-medencében szükség van, a felaprózódott kis földbirtokokon a hagyományos gazdálkodás nem teszi lehetővé az ott élő emberek megélhetését, helyben maradását, csak az intenzív kertészeti termesztés, korszerű termesztési technológiák megismerése és azok céltudatos alkalmazása változtathat a helyzeten.
Képzésünk célja olyan szakemberek képzése, akik lakóhelyükön maradva önálló farmgazdaság létrehozására, a kertészeti termelés, feldolgozás és értékesítés szervezésére, irányítására képesek.

A képzést a budapesti Szent István Egyetem (SZIE) Kertészettudományi Kara biztosítja, melynek helyi partnerei a Pro Selye Univerzitas nonprofit szervezet, a Selye János Egyetem és a Karvai Szakközépiskola.

Hol zajlik a képzés?
Főként Révkomáromban, a Danubius multifunkciós központban és a Selye János Egyetem szaktantermeiben. Félévenként 1-2 alkalommal gyakorlati órákra kerül sor a Karvai Szakközépiskolában, ill. egy alkalommal egész napos tanulmányútra Magyarországon (az utazási költségeket a tanulmányútra a SZIE biztosítja).

Mennyit kell fizetni a képzésért?
A képzés 7 féléven át államilag finanszírozott. Gyakorlatban ez annyit jelent, hogy az első két szemeszter minden esetben ingyenes, a második év kezdetétől pedig mindig az előző év átlaga alapján számítva 3,00-nél jobb átlag mellett marad ingyenes.

(forrás: proselye.org)

A jelentkezéshez szükséges okiratok:

– középiskolai év végi bizonyítványok fénymásolata
– érettségi bizonyítvány fénymásolata
– személyi igazolvány fénymásolata
– kitöltött és aláírt jelentkezési lap (formanyomtatvány itt letölthető)
– nyelvvizsga vagy más felsőfokú képzésben szerzett oklevelek fénymásolata.

Amennyiben a kért dokumentumok magyar nyelvűek (is), elég egyszerű fénymásolat, hitelesítés nem szükséges. A bizonyítványokat a beiratkozásnál lesz szükséges eredetiben is felmutatni.
Amennyiben a kért bizonyítványok kizárólag szlovák nyelvűek, úgy szükséges róluk a jelentkezéshez hitelesített fordítást készíttetni.

A jelentkezés módja:
A fentiek elkészítése után, lezárt borítékban kérnénk postán eljuttatni a jelentkezéseket képzési helyszínünkre, Komáromba:
Pro Selye Univerzitas n.o.
Dunajské nábrežie 12.
945 05 Komárno
P.O. BOX 54.

Jelentkezési határidő (a postáraadás napja számít): 2020. augusztus 17.

További információkért látogass el a Pro Selye Univerzitas honlapjára, illetve keresd bátran a képzés oktatásszervezőjét:
Mgr. Bese László
bese@proselye.org

Címkék: , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.25.

Jóváhagyta a kormány az RTVS-ről szóló törvénytervezetet

Szlovák Televízió és Rádióra (STVR) változik a közszolgálati intézmény elnevezése. Igazgatóját kilenctagú tanács választja meg, melybe négy tagok…

2024.04.25.

Petőfi körtefáit ültették el Zselízen

Fotó: Alapiskola A Magyar Költészet- és a Föld napja évfordulói tájékán Zselízen idén különös eseményt tartottak a magyar…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb