A Mária Út Közhasznú Egyesület és Palást Község első közös Interreg projektje 2020. október végével lezárult. Azonban a közös munka folytatódik, hiszen ez alkalommal egy eddig egészen új területre terjed ki Mária Út Közhasznú Egyesület és Palást Község együttműködése.

Az Interreg V-A Szlovákia – Magyarország Együttműködési Program SKHU/WETA/1901/4.1/229 azonosítószámú, Zöld innovatív kisokos – Közös természeti értékeink című projektjében folyatják együttműködésüket, melynek célja, hogy új partnerek bevonásával egy közös fejlesztésen keresztül tovább erősítse a két partnerország együttműködését.

A megvalósítandó fejlesztésben az adott térség természeti értékeinek vonatkozásában játékos formában egy a „Brianbox” elnevezésű játék elvén alapuló webes, valamint mobil applikációs alkalmazás jön létre (IOS) felhasználói felülettel.

Elsődlegesen a játszva tanulás lehetőségével szeretnék a fiatalokat megcélozni fejlesztéssel, de az idősebb korosztály képviselői, valamint a túrázni és kirándulni vágyók is sok érdekes és hasznos információkat találhatnak.

A megvalósítandó fejlesztés révén új nemzetközi kapcsolatok, együttműködések jönnek létre, melyek a jövőben bővülhetnek és fejlődhetnek. Az applikáció fejlesztésével pedig az előzőleg felmért útvonalon található értékek felmérése és rögzítése is megtörténik, valamint az informatikai fejlesztés eredményeként az új telefonos játékot elsődlegesen a természeti értékeket őrzők körében szeretnék megismertetni. Ezen alkalmak munkatalálkozók formájában kerülnek majd megszervezésre.

www.skhu.eu

www.rdvegtc-spf.eu

A cikk tartalma nem feltétlenül tartalmazza az Európai Unió hivatalos álláspontját.

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.25.

Jóváhagyta a kormány az RTVS-ről szóló törvénytervezetet

Szlovák Televízió és Rádióra (STVR) változik a közszolgálati intézmény elnevezése. Igazgatóját kilenctagú tanács választja meg, melybe négy tagok…

2024.04.25.

Petőfi körtefáit ültették el Zselízen

Fotó: Alapiskola A Magyar Költészet- és a Föld napja évfordulói tájékán Zselízen idén különös eseményt tartottak a magyar…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb