Esterházy János neve az utóbbi évtizedekben ivódott bele a köztudatba. Fontos, hogy mindig beszéljünk róla és minden rendelkezésünkre álló csatornát igénybe vegyünk annak érdekében, hogy  több emberhez eljusson mondanivalónk, küldetésünk, valamint az értékek, amiket a Társulás képvisel.

Az Esterházy János Társulás elnökségi tagjai (nem a teljes létszámmal) balról jobbra: Ing. Balla Lajos, PhDr. Kláris Gyöngyi, MVDr. Mátis Károly (elnök), Ing. Mgr. Pálffy Zoltán

A Facebook közösségi oldalon létrehozott profilunkkal építettük fel az online jelenlétünket. Követjük és kutatjuk azokat az információkat, amelyek segítenek minél jobban megismerni/megismertetni Esterházy János életét, hagyatékát mindenkivel, aki szeretné velünk együtt elősegíteni a boldoggá avatási, valamint rehabilitálási folyamatokat.

Az Esterházy Társulás Facebook oldala: https://www.facebook.com/EsterhazyJanosTarsulas

Észrevettük, hogy nem található egy olyan adatbázis az interneten, ahol kiemelten foglalkoznának a különböző emlékhelyekkel. Olyan helyszínekre gondolunk, ahol valamilyen formában – szobor, mellszobor, emléktábla állításával tiszteletüket fejezték ki Felvidék mártírja előtt.

Elhatároztuk, hogy megkeressük az összes Esterházyhoz kapcsolódó emlékhelyet és rárakjuk egy térképre.

Miért ne keressünk hozzá képanyagot, illetve ismertetőt is az egyes helyszínekről, hogy egy teljesebb képet kaphassunk? A kutatómunka az év elején beindult. A kutatás eredményei és az eddig összegyűjtött dokumentumok, média anyagok már igényeltek egy központi rendszert, ahol rendezetten és átfogóan tudjuk prezentálni Isten szolgája, Esterházy János örökségét. Ezért úgy döntöttünk, hogy egy többnyelvű honlap formájában tesszük ezeket elérhetővé mindenki számára.

Címkék: , , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.14.

Kutatás az Ipoly mente kultúrális életéről – Mondja el véleményét!

Győry Zsófi Nyugat-Magyarországról származik, végzős egyetemi hallgató Budapesten, az Eötvös Loránd Tudományegyetem. Idén szerzi meg diplomáját közösségszervezés-szakon. Mivel…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb