A GAZDÁK ERDEJE Vadásztársaság, Ipolynyék a Régiók c. határon átnyúló projekt kapcsán nyitórendezvényt szervezett 2021. június 4-én Ipolynyéken.

A projekt célja a közintézmények és a határtérségben élő emberek határon átnyúló együttműködésének javítása, a határterület vonzerejének fokozása, társadalmi, gazdasági és területi kohézió növelése kulturális, valamint a természet megőrzésével és védelmével kapcsolatos tevékenységek megvalósítása által, melynek keretén belül tanösvényt építenek ki összekötve ezzel a két természeti régiót – Cserhát-hegységet és a Korponai-fennsíkot.

A nyitó projektesemény során a Vadásztársaság és Magyarnándor képviselői bemutatták településeiket, a hagyományaikat és történetüket, majd ismertették a projekt keretében megvalósuló rendezvényeket és a tanösvényt.

Az ipolynyéki Vadásztársaság 2021. július 13-án tartja a természetvédelmi napot, mely a Hubertus Napok elnevezést viseli. Az iskolások ezen a napon körbejárják a természetet, megismerik a védett értékeket, közelebbről is megismerkedhetnek a vadászattal. A felnőttképzés keretein belül, pedig a hazai lakosokból idegenvezetőket képeznek az elkészült tanösvény számára, hogy a régióba érkező turistákat minőségi módon vezethessék körbe.

A magyarországi projektpartner, Magyarnándor község 2021. augusztus 20-án tartja a Cserhát természetvédelmi napot. Az iskolások ezen a napon körbejárják a természetet, megismerik a védett értékeket, közelebbről is megismerkedhetnek Réz- parti- víztározó állatvilágával, valamint vendégül látják az ipolynyéki iskolásokat.

Európai Regionális Fejlesztési Alap

Címkék: , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.03.22.

Az Úri muri bemutatója a Komáromi Jókai Színházban

Ma mutatja be a Komáromi Jókai Színház Móricz Zsigmond Úri muri című zenés színművét. Az előadást Bagó Bertalan…

2024.03.28.

Generációk közötti párbeszéd és tudásátadás fiataloknak

A RE-START egy adott földrajzi régióra koncentráló akcióterv, amelyben több települési önkormányzat, közigazgatási szerv, gazdasági szereplő és civil…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb