A Mária Út Közhasznú Egyesület és Palást Község együttműködése az SKHU/WETA/1901/4.1/229 azonosítószámú, Zöld innovatív kisokos – Közös természeti értékeink című projektben 2021.09.30. napjával a megvalósítása végéhez érkezett.

A projektben, melyben a két partnerország közötti együttműködés megerősítését is célul tűzték ki a partnerek, melynek során más partnereket is közös együttműködésre ösztönztek, mindemellett a játék fejlesztése is megtörtént.

A fejlesztés során kialakított webes és mobil applikáció a térségben fellelhető természeti értékeket hivatott bemutatni, amelyet a partnerek hosszú távon kívánnak fenntartani, valamint bővíteni. Fokozottan igaz ez az új nemzetközi kapcsolatokra is.

A projekt eredményei között fontos megemlíteni, hogy azok a természeti értékek, amelyeknek felmérése és rögzítése megtörtént, egytől-egyig igazán említésre méltóak. Itt fontos megemlíteni, hogy a kiaknázatlan és a játékban nem szereplő értékek száma szinte végtelennek tűnik, hiszen az adatok gyűjtése és rendszerezése során mindig újabb és újabb érték kerülhetett volna fel a listára, ami újabb és újabb lehetőséget ad a játék tartalmának bővítésére. Ezeket természetesen a partnerek a későbbiekben bővíteni kívánják.

A promóciós tevékenységek, a projekt keretében megszervezett workshop és disszeminációs rendezvény összességében a projekt megvalósítási időszakában mind a fejlesztett alkalmazás promótálására és bemutatására szolgáltak.

A Mária Út Egyesület, valamint Palást Község egymástól függetlenül mindig is igyekezett megfelelő feltételeket megteremteni annak érdekében, hogy a kitűnő környezeti adottságokkal rendelkező térségekben növekedjen az odalátogatók száma, kihasználva az említett vonzerőkben rejlő valamennyi potenciált, igyekeztek ezeket a szempontokat a közös munka során is szem előtt tartani.

A Mária Út Közhasznú Egyesület és Palást Község együttműködése az Interreg V-A Szlovákia – Magyarország Együttműködési Program SKHU/WETA/1901/4.1/229 azonosítószámú, Zöld innovatív kisokos – Közös természeti értékeink című projektjének keretében, határon átnyúló együttműködésben valósulhatott meg.

www.skhu.eu

www.rdvegtc-spf.eu

A jelen cikk tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.25.

Jóváhagyta a kormány az RTVS-ről szóló törvénytervezetet

Szlovák Televízió és Rádióra (STVR) változik a közszolgálati intézmény elnevezése. Igazgatóját kilenctagú tanács választja meg, melybe négy tagok…

2024.04.25.

Petőfi körtefáit ültették el Zselízen

Fotó: Alapiskola A Magyar Költészet- és a Föld napja évfordulói tájékán Zselízen idén különös eseményt tartottak a magyar…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb