Hirdetés

Minden évben elérkezik a Szilveszter, amikor szervezetünk felhívja a figyelmet arra egy cikkben, hogy óvjuk egészségünket, kerüljük el a veszélyes szórakoztató pirotechnikai eszközök használatát, és előzzük meg ezzel az állatmenhelyek telítődését is és a környezet szennyezését. Az idei évben nem csupán cikket készítettünk, hanem petíciót indítunk! Link a petíció aláírásához a cikkben.

A szórakoztató pirotechnikai eszközök használata sok ember életét érinti minden évben negatívan. Sokan elveszítik a látásukat, de szilveszterkor jellemző az ujjak elvesztése és a hallásvesztés sem ritka.

Minden évben rengeteg házi kedvenc elveszik, stresszesek a szilveszteri tűzijáték alatt. Az év során menhelyek számára gyűjtéseket szerveznek sokak, mivel a fenntartásuk veszélybe kerül a túltelítettség miatt.

Azzal is hozzájárulhatunk a menhelyek működéséhez, hogy kedvencünket nem veszélyeztetjük.

Az idei évben előzzük meg a menhelyek telítődését!

Írja alá petíciónkat, mely az alábbi linken elérhető: https://cutt.ly/pyrotechnika

Ki is vagyunk mi?

Ráczkó Vivien, a Konstantin Filozófus Egyetem hallgatója vagyok. Fontosnak tartom a fenntarthatóságot, mivel nemcsak a mi, hanem az utánunk következő generációk sorsa függ azoktól a döntésektől, melyeket most hozunk meg.

Pék Pál, a Fenntarthatóbb Felvidékért mozgalom alapitója vagyok. 2,5 évig fenntarthatósági projektek előkészítésével foglalkoztam. Szervezetünkben 2021-ben több fejlesztési, oktatási programot készítettem elő, és 2022-ben még produktívabbak leszünk. Legnagyobb elismerés akkor ért, amikor az Összefogás még akkor párt utolsó kongresszusi gyűlésére meghívást kaptam. Sszakmai jellegű tevékenységeim oda vezettek, hogy az egyesült Szövetség párt Összefogás platformjának elnökségi tagjává is beválasztottak. Fiatal korom ellenére (25), fontosnak tartom azt, hogy ne politizáljunk, hanem kézzelfogható eredményeket érjünk el Felvidéken. Ahogy eddig is, ezután is szervezetünk színeiben szeretnék olyan eredményeket elérni, melyek Felvidéki közösségünket gazdagíthatják.

A szervezetről és szakértőinkről:

Szervezetünk elsődleges tevékenysége az éghajlat változással kapcsolatos várható kockázatok elemzésére irányul, és megoldások/javaslatok kidolgozására. Szervezetünk elsődlegesen Délnyugat Szlovákiában tevékenykedik. Összetettebb szakmai jellegű tanácsadás során szervezetünk elismert szakértői állnak rendelkezésre.

Szakértőink képviselték Magyarországot az ENSZ fenntarthatósági konferenciákon, de az ENSZ UNFCCC szakmai bizottságában vezetői pozíciókban részt vettek az éghajlat változással kapcsolatos ENSZ célkitűzések kidolgozásánál.

Szervezetünk kiemelt partnerei továbbá a magyarországi Fenntarthatósági témahét szakmai vezetői, mely a Kék Bolygó alapítvány (Áder János köztársasági elnök alapítványa)  és az Emberi Erőforrások minisztériuma együttműködésében valósul meg.


Sajtónyilatkozat: Fenntarthatóbb Felvidékért mozgalom

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2022.08.11.

Szenzációs leleteket találtak Ipolyvisken

Az Árpádok nyomában című nagyszabású régészeti projekt keretén belül augusztus 8 és 21. között ásatások zajlanak az ipolyviski…

2022.08.11.

10. jubileumához érkezett az oroszkai Südwind – programajánló

2022. augusztus 14-én, vasárnap Oroszkán megrendezésre kerül az immár hagyományossá vált első és második világháborús hadtörténeti bemutató. A…

2022.08.08.

Az ipolyviski földvár területe arra vár, hogy valakik végre feltárják

Ásatási szakaszának záró részéhez érkezett az Árpádok nyomában című nagyszabású régészeti projekt, amelynek célja a kevésbé ismert feltáratlan…

2022.08.08.

Befejeződött a zselízi Szent Jakab-templom szentélyében a gótikus kőfaragványok restaurálása

Májusban vette kezdetét és július közepéig tartott a 14. századi templom megmaradt épített örökségének restaurálása. Az 1380 körül épült templom…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb