Hirdetés

A RE-HABILITATION című projekt fő célkitűzése az Alsó-Ipoly mentén újonnan épülő és már meglévő szociális intézmények munkaerőellátásának biztosítása, amely ingyenesen elérhető szociális segítői képzéssel  szervezésével és lebonyolításával valósult meg.

A RE-START akcióterven (www.restart-skhu.eu) belül 2022. április 30-án zárult projekt keretében két helyszínen, Szobon és Párkányban zajlott az oktatási program, több ciklusban. A program keretében összesen 137 fő képzése valósult meg, amely a résztvevők számára térítésmentes volt.

A jelentkezők a 310 órás, elméleti és gyakorlati modulokat ötvöző képzés során a szociális gondozói munkakör betöltéséhez szükséges összes készséget és tudást elsajátíthatták.

A képzést követően többen azonnal el is helyezkedtek a térség szociális intézményeiben, sokan azokban az intézményekben kaptak állásajánlatot, amelyben gyakorlati képzésüket végezték, hozzájárulva ezzel a RE-START akcióterv fő célkitűzéséhez, a térségi, helyi foglalkoztatottság növeléséhez. Több résztvevő otthon ápolásra szoruló rokonának kívánt jobb minőségű ellátást biztosítani a szaktudás megszerzésével. A projektnek köszönhetően várhatóan a szektor munkaerőhiánya enyhülni fog és az akcióterv másik projektje keretében épülő, hamarosan átadásra kerülő szociális intézmények humánerőforrás-kapacitás ellátottságát is segíti majd.

A projektet a szobi  Szent László Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium, valamint szlovákiai oldalról Blanka Richtáriková – Kurz opatrovania valósította meg.

A projekt sikere indokolttá tette, hogy a két partner, akik a képzési programot működtették – a szobi Szent László Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium, valamint szlovákiai oldalról Blanka Richtáriková – Kurz opatrovania – a képzést a projekt lezárultát követően is fenntartsák és költségtérítéses formában üzemeltessék.

A teljes projekt az INTERREG V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program (www.skhu.eu) 154 793 euró ERFA (Európai Regionális Fejlesztési Alap) támogatásából valósult meg.

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2023.06.04.

Ilyen volt a városi gyereknap Ipolyságon – képgaléria

Sok-sok év után újra élettel telt meg a Sóderos a tegnapi szezonnyitó városi gyermeknapon. Gyönyörű, rendezett környezet, színes…

2023.06.05.

Nemzeti összetartozás napja Ipolyságon (+képgaléria)

A trianoni békeszerződés megkötésének napját a nemzeti összetartozás napjává nyilvánító törvényt 2010-ben fogadta el az magyar országgyűlés, melynek…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb