A RE-HABILITATION című projekt fő célkitűzése az Alsó-Ipoly mentén újonnan épülő és már meglévő szociális intézmények munkaerőellátásának biztosítása, amely ingyenesen elérhető szociális segítői képzéssel  szervezésével és lebonyolításával valósult meg.

A RE-START akcióterven (www.restart-skhu.eu) belül 2022. április 30-án zárult projekt keretében két helyszínen, Szobon és Párkányban zajlott az oktatási program, több ciklusban. A program keretében összesen 137 fő képzése valósult meg, amely a résztvevők számára térítésmentes volt.

A jelentkezők a 310 órás, elméleti és gyakorlati modulokat ötvöző képzés során a szociális gondozói munkakör betöltéséhez szükséges összes készséget és tudást elsajátíthatták.

A képzést követően többen azonnal el is helyezkedtek a térség szociális intézményeiben, sokan azokban az intézményekben kaptak állásajánlatot, amelyben gyakorlati képzésüket végezték, hozzájárulva ezzel a RE-START akcióterv fő célkitűzéséhez, a térségi, helyi foglalkoztatottság növeléséhez. Több résztvevő otthon ápolásra szoruló rokonának kívánt jobb minőségű ellátást biztosítani a szaktudás megszerzésével. A projektnek köszönhetően várhatóan a szektor munkaerőhiánya enyhülni fog és az akcióterv másik projektje keretében épülő, hamarosan átadásra kerülő szociális intézmények humánerőforrás-kapacitás ellátottságát is segíti majd.

A projektet a szobi  Szent László Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium, valamint szlovákiai oldalról Blanka Richtáriková – Kurz opatrovania valósította meg.

A projekt sikere indokolttá tette, hogy a két partner, akik a képzési programot működtették – a szobi Szent László Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium, valamint szlovákiai oldalról Blanka Richtáriková – Kurz opatrovania – a képzést a projekt lezárultát követően is fenntartsák és költségtérítéses formában üzemeltessék.

A teljes projekt az INTERREG V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program (www.skhu.eu) 154 793 euró ERFA (Európai Regionális Fejlesztési Alap) támogatásából valósult meg.

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.03.22.

Az Úri muri bemutatója a Komáromi Jókai Színházban

Ma mutatja be a Komáromi Jókai Színház Móricz Zsigmond Úri muri című zenés színművét. Az előadást Bagó Bertalan…

2024.03.28.

Generációk közötti párbeszéd és tudásátadás fiataloknak

A RE-START egy adott földrajzi régióra koncentráló akcióterv, amelyben több települési önkormányzat, közigazgatási szerv, gazdasági szereplő és civil…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb