A szlovákiai, magyar nyelvű Mária Rádió, a Mirjam Rádió 2022 szeptember 15-étől meghirdeti II. Rajzpályázatát a szlovákiai magyar óvodák, alapiskolák és középiskolák körében. A pályázat célja, hogy az értékrendünkben megőrizze központi helyén a keresztény, családi és nemzeti-kulturális értékeket.

A rajzverseny témái között szerepelnek a katolikus egyház által szentté avatott erkölcsi példaképek, hazánk magyar vonatkozású építészeti és természeti kincsei, de az egyik legnevesebb magyar költőnk, Petőfi Sándor 200 éves születési évfordulójára is emlékeznek költészetének családi és hazafias szemléletén keresztül, valamint felidézik a Szentatya által korábban meghirdetett Családok évének élményeit, hiszen Ők maguk is a felvidéki keresztény magyar családok rádiója kívánnak lenni a mindennapokban. A tehetséggondozás, a gyermek képességeinek megismerése és fejlesztése, a személyes Istenkeresés és az alkotás öröme az első rajzpályázat tapasztalati szerint nemcsak a fiatal művészi próbálkozókat lelkesíti, hanem a támogató szüleiket, felkészítő pedagógusokat és a kiállítás megtekintőit is.

Az elkészült rajzok beérkezését 2022 december 31-éig várják, majd a szakmai zsűri értékelését követően tájékoztatják a résztvevőket és az új év elején tervezik ünnepélyesen is bemutatni a nagyérdeműnek a komáromi Limes galériában.

A rajzverseny részleteit és a jelentkezés feltételeit a kedves olvasók megtalálhatják a www.mariaradio.sk honlapon, ill. a rádió Facebook-oldalán, ill. érdeklődhetnek az érintett iskolák felkíszítőpedagógusaitól.

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb