Gulácsi Péter 2007-ben került külföldre, hat éve az RB Leipzig hálóőre. A magyar labdarúgó válogatott kapujában eddig 36 alkalommal állt. Február 23-i facebook bejegyzésében többek között a következőket írta: „Minden embernek joga van az egyenlőséghez. Ugyanúgy, ahogy minden gyereknek joga van boldog családban felnőni, alkossa azt a családot bármennyi, bármilyen nemű, bármilyen színű, bármilyen vallású ember. Én kiállok a szivárvány családok mellett”.

Petry Zsolt, a Hertha BSC elbocsátott kapusedzője

Néhányan fenyegetésként értelmezték az állásfoglalást. A közösségi hálózatokon észrevételek tömkelege olvasható, az egyik sportnapilap online oldalán több mint ezer olvasói vélemény fogalmazódott meg, arról nem is beszélve, hogy emellett rengeteg meglátást (azok trágársága miatt) az oldalt kezelők kénytelenek voltak törölni.

Na most jön a csattanó! Petry Zsolt, egykori magyar labdarúgó, kapus, kapusedző, szövetségi tréner megszólalni merészelt és reflektált a szóban forgó Gulácsi elméletre. Kulturáltan nyugtázta, hogy ő bizony másképp azonosítja a család fogalmát, szerepét, jelentőségét és egyébiránt a klasszikus családmodell mellett érvel. Munkaadója, a Hertha Berlin azonnali hatállyal felbontotta a 38 szoros magyar válogatott kapusedző (mellesleg Dárdai Pál segítője) szerződését.

Később nyilvánosságra került, hogy a klub aláírta a sokszínűség chartáját és valószínűleg kiáll a Black Lives Matter polgári társulás elvei mellett. Azt viszont pillanatnyilag senki sem sejti, hogy milyen pontok szerepelnek egy stábtag szerződésében. „Petry munkáját mindig is nagyra értékeltük a Herthánál töltött évei alatt. Nyitott, toleráns, segítőkész ember. Soha sem viselkedett homofób, vagy idegengyűlölő módon”

– írta Carsten Schmidt, a klub vezérigazgatója.

Természetesen Petry Zsolt is megszólalt: „Tiszteletben tartom a klub döntését. Nagyon szerettem itt dolgozni, sok sikert kívánok mindenkinek a jövőben a csapatnál”.

„Érdekes módon a Hertha szerint Gulácsi szabadon kinyilváníthatja a véleményét. Petryt azonban ugyanezért kirúgták. Én hiszek a vélemény szabadságában és felháborít a véleményterror, legyen az akár a bal-, akár a jobboldalon”

– írta közleményében Novák Katalin, Magyarország családokért felelős tárca nélküli minisztere.

Címkék: , , , , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.03.22.

Az Úri muri bemutatója a Komáromi Jókai Színházban

Ma mutatja be a Komáromi Jókai Színház Móricz Zsigmond Úri muri című zenés színművét. Az előadást Bagó Bertalan…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb