Szünetelnek a labdarúgó bajnokságok, így nyilvánvaló, hogy a játékvezetőkre sem hárulnak feladatok. Közülük soknak teljes mértékben felborult a megszokott életvitelük. Két ismert sípmestert faggattuk arról, hogy telnek napjaik.

SZŐLLŐSY PÉTER
Ipolyság, a Nyugat-szlovákiai Játékvezetők Egyesületének elnöke

“Az elmúlt időszak igencsak próbára tette életünk számos területét, ami alól a bírók sem képeznek kivételt. Ami eddig beidegződött rutinnak bizonyult, most megoldandó kihívás. Az edzőtermek, uszodák, sportpályák és a regenerálódást biztosító welness centrumok is zárva tartanak, ami óriási mértékben befolyásolja egy játékvezető mindennapjait. A legrangosabb sípmesterek felkészülése a kidolgozott edzésprogramok alapján napi szinten zajlik, az alacsonyabb osztályokban közreműködő kollégák esetében viszont ez teljesen másképp alakul. Ám mindannyian egy hajóban evezünk. Most van itt az ideje, hogy frissítsük szakmai ismereteinket a szabályokat illetően videók, szabálykönyvek, tesztek segítségével, és nem utolsó sorban saját meccseink elemzésével készülünk az előttünk álló kihívásokra. Kocoghatunk, kerékpározhatunk, vagy akár komplex edzéstervet is készíthetünk és felhasználhatunk. Számos játékvezetőnek a sportpályán végzett tevékenységéért járó jutalom a munkahelyi bére mellett jelentős kiegészítést jelent, és ez a kiesés átmenetileg gondot is okozhat számára. Egyesületünk a közelmúltban az egységes játékvezetői öltözet felújításán kezdett munkálkodni. Ez a folyamat most félbeszakadt. Tisztségemből kifolyólag egyre inkább aggaszt az egyes határidők nem betartása és a potenciális támogatóinkkal előre lekötött egyezségek sikere is. Nagyon remélem, hogy az augusztus 9-re tervezett őszi idénynyitó forduló határideje nem tolódik el”.

KIŠŠ BÁLINT
Palást, a Fortuna Liga huszonhat éves játékvezetője

“A jelenlegi súlyos állapot nemcsak a labdarúgókra és a szurkolókra, de a játékvezetők életére is negatív hatással van. A négy tavaszi forduló a Fortuna Ligában zökkenőmentesen lezajlott, a felső és az alsóházi megmérettetések azonban el sem kezdődhettek. Javában készültem a szövetség által elrendelt erőnléti felmérésre, amikor jött a rossz hír. Pillanatnyilag a fitness termek és az atlétikai pályák sem vehetők igénybe, ezért hosszabb időre Pozsonyból  szülőfalumba költöztem vissza, ahol zavartalanul edzhetek. Mindenesetre igyekszem magamat formában tartani nemcsak erőnlétileg, de mentálisan is. Megátjuk, mikor folytatjuk, mindenestre és bizakodó vagyok”.

Címkék: , , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.25.

Petőfi körtefáit ültették el Zselízen

Fotó: Alapiskola A Magyar Költészet- és a Föld napja évfordulói tájékán Zselízen idén különös eseményt tartottak a magyar…

2024.04.25.

Jóváhagyta a kormány az RTVS-ről szóló törvénytervezetet

Szlovák Televízió és Rádióra (STVR) változik a közszolgálati intézmény elnevezése. Igazgatóját kilenctagú tanács választja meg, melybe négy tagok…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb