Quo vadis? Összeült a Nyugat-szlovákiai Labdarúgó-szövetség bizottsága - Reflex24

Bár a foci a koronavírus járvány miatt átmenetileg szünetel, a legnépszerűbb sportágat irányító testületek jelenleg is serénykednek. A napokban ülésezett a Nyugat-szlovákiai Labdarúgó-szövetség tizenhárom tagú végrehajtó bizottsága. A tanácskozást követően Ladislav Gádoši, a szövetség elnöke tájékoztatta a sajtó képviselőit.

(fotó: facebook)

“Eddig még nem találkoztunk hasonló állapottal, amely komoly próbatétel elé állít bennünket. Pillanatnyilag senki sem képes megsaccolni, mikor kezdődhet az új bajnokság őszi idénye. Mi bízunk abban, hogy augusztus 8-án beindulhat a gépezet és kezdetét veheti a pontvadászat. A III. TIPOS ligában 12, 14, vagy 16 csapattal számolunk, annak függvényeként, hogy hány alakulat tanúsít érdeklődést iránta. A Szlovák Labdarúgó-szövetség szándékában áll a III. liga alapos átszervezése a 2021/2022-es szezontól, így mihamarabb össze kell hívnunk a rendkívüli konferenciát”

-tájékoztatott Ladislav Gádoši.

A szövetség vezetőit rendkívül aggasztja az ifi csapatok számának már hosszabb ideje tartó folyamatos csökkenése. Ha ezt a processust nem sikerül megállítani, előbb-utóbb veszélybe kerül a felnőtt labdarúgás minősége is.

“Bizonyára akadnak majd olyan esetek, hogy az egyesület alacsonyabb osztály(ok)ba jelenti be csapatát. Ilyenkor az új besorolásnál a 2019. december 13-án végződött őszi idény után kialakult táblázatot vesszük figyelembe. Kulcsfontosságú döntésnek tartom, hogy a felnőtt kollektívák rajtdíját a következő idényben a felére csökkentjük, míg a korosztályos csapatoknál eltöröljük. Ezáltal összesen 30 ezer eurós támogatásban részesítjük a klubokat”

-állapította meg a szövetség elnöke.

Címkék: , ,

Hozzászólok
Olvasta már?
2020.05.19.

Komoly leépítés a Fragicslovnál – 72 ember marad munka nélkül Ipolyságon

2020. május 18-án 72 ember vesztette el az állását a Fragicslov kft. ipolysági székhelyét érintő leépítés során. A…

2020.05.23.

ANKÉT: Hogyan befolyásolja a koronavírus a kistermelők helyzetét? – Válaszol: Jámbor Mónika, Mudrák József és Rocskai Anett

Lassan túl vagyunk a járványhelyzet első hullámán, egyre enyhülnek a korlátozások, de vírus utóhatásai még akkor is sokáig…

2020.05.20.

Akik 24 órára átlépik az országhatárt, formanyomtatványra lesz szükségük

2020. 5. 21-én reggel 7:00 órától lépnek érvénybe a bevezetett szigorú óvintézkedések enyhítései, többek közt a rövid ideig…

2020.05.18.

Tavasz a Garam és az Ipoly mentén IV. – Ipolyviski tavasz

Tavaszi fotógaléria-sorozatunk befejező részét közöljük, Baka Anita remek fotóival. Köszönjük olvasóinknak a felhívásunkra beküldött nagyszerű felvételeket!

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb