Bár a foci a koronavírus járvány miatt átmenetileg szünetel, a legnépszerűbb sportágat irányító testületek jelenleg is serénykednek. A napokban ülésezett a Nyugat-szlovákiai Labdarúgó-szövetség tizenhárom tagú végrehajtó bizottsága. A tanácskozást követően Ladislav Gádoši, a szövetség elnöke tájékoztatta a sajtó képviselőit.

(fotó: facebook)

“Eddig még nem találkoztunk hasonló állapottal, amely komoly próbatétel elé állít bennünket. Pillanatnyilag senki sem képes megsaccolni, mikor kezdődhet az új bajnokság őszi idénye. Mi bízunk abban, hogy augusztus 8-án beindulhat a gépezet és kezdetét veheti a pontvadászat. A III. TIPOS ligában 12, 14, vagy 16 csapattal számolunk, annak függvényeként, hogy hány alakulat tanúsít érdeklődést iránta. A Szlovák Labdarúgó-szövetség szándékában áll a III. liga alapos átszervezése a 2021/2022-es szezontól, így mihamarabb össze kell hívnunk a rendkívüli konferenciát”

-tájékoztatott Ladislav Gádoši.

A szövetség vezetőit rendkívül aggasztja az ifi csapatok számának már hosszabb ideje tartó folyamatos csökkenése. Ha ezt a processust nem sikerül megállítani, előbb-utóbb veszélybe kerül a felnőtt labdarúgás minősége is.

“Bizonyára akadnak majd olyan esetek, hogy az egyesület alacsonyabb osztály(ok)ba jelenti be csapatát. Ilyenkor az új besorolásnál a 2019. december 13-án végződött őszi idény után kialakult táblázatot vesszük figyelembe. Kulcsfontosságú döntésnek tartom, hogy a felnőtt kollektívák rajtdíját a következő idényben a felére csökkentjük, míg a korosztályos csapatoknál eltöröljük. Ezáltal összesen 30 ezer eurós támogatásban részesítjük a klubokat”

-állapította meg a szövetség elnöke.

Címkék: , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.25.

Jóváhagyta a kormány az RTVS-ről szóló törvénytervezetet

Szlovák Televízió és Rádióra (STVR) változik a közszolgálati intézmény elnevezése. Igazgatóját kilenctagú tanács választja meg, melybe négy tagok…

2024.04.25.

Petőfi körtefáit ültették el Zselízen

Fotó: Alapiskola A Magyar Költészet- és a Föld napja évfordulói tájékán Zselízen idén különös eseményt tartottak a magyar…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb