Nagykálna. A közelmúltban mendemondák tömkelege keringett fociberkekben a III. ligás nagykálnaiak jövőjével kapcsolatban. Olyan kísérteties jóslatok is felszínre kerültek, hogy a több mint kétezer lakosú községben játékoshiány miatt megszűnik a labdarúgás. Afelől érdeklődtünk, hogy vajon mi állhat a folyamat hátterében? Végülis kiderült, hogy lesz futball, ám teljesen más megközelítéssel.

Jobbról balra: Michal Guťan, Ján Pizúr, Marián Bochnovič.

Az edzéseken két tucatnyi játékos is megjelenik

„Immáron harmadik hete edzünk, a legutóbbi gyakorláson példának okáért huszonöt labdarúgó vett részt. Nem kevesebb, mint tíz új játékost (köztük a szétesés szélén álló felsőgyőrödieket is, a szerző megj.) tesztelünk. Tizennyolc tagú, kifogástalan képességű kerettel szeretnénk megkezdeni az őszi pontvadászatot. A híresztelések ellenére két csapatot is indítunk, egyet a III. TIPOS ligában, a másikat pedig a területi bajnokság VI. MEVA ligájában”

-tájékoztatott Michal Guťan, a nagykálnai KFC harmincöt esztendős klubelnöke, aki kapusként 2000-től szolgálja a Garam parti település alakulatát és az elmúlt szezonban is kétszázkét percet volt a pályán, mint játékos.

A felújított gyepszőnyeg.

Elfogadható bemutatkozás után példátlan zuhanás

A csapat ezidáig két idényt töltött a harmadik legmagasabb bajnokságban, a 2018/2019-es megmérettetésben újoncként a kilencedik helyet sikerült megkaparintaniuk, idén viszont a járvány miatt korábban befejezett küzdelem sorozatot kissé pirongva, sereghajtóként fejezték be.

Öltözői megbeszélés közben, balról jobbra: Michal Guťan, Ján Pizúr, Marián Bochnovič.

„Sajnos a menet közben távozó játékosokat nem tudtuk kellőképpen pótolni, így a szakadék szélére kerültünk. A tizenhat mérkőzés közül mindössze két alkalommal tudtunk diadalmaskodni, háromszor meg kellett elégednünk a döntetlennel, tizenegyszer pedig az összecsapások végén vesztesként vonultunk az öltözőbe”

-állapította meg a klubelnök.


Éhn helyett Bochnovič

Peter Éhn kétezer tizenhét őszén vette kézbe az edzői feladatok ellátását, irányításával a nyugat-szlovákiai IV. liga délkeleti csoportjában a bajnoki cím elhódítására vezette védenceit úgy, hogy nyolc ponttal megelőzték az ezüstérmes ímelyieket, mindemellett a mezőnyben a legtöbb (72) gólt szerezték és a legkevesebbet (30) kapták. A sikertrénert június elejétől  (a főszponzor javaslatára) az ötven éves Marián Bochnovič váltja a kispadon, aki középpályásként egykoron megfordult a prágai Bohemiansban, a kassai FC-ben és a nyitrai FC-ben is, a szlovák válogatott mezét pedig négy alkalommal ölthette magára.

Edzés közben a csapat.

Ján Pizúr személyében új támogatója van a klubnak, aki a jövőben a sportigazgatói teendőket is elvégzi.

„Június 27-án, búcsúi napon szerettük volna megünnepelni egyesületünk fennállása századik évfordulóját, a ceremóniát azonban az ismert okok miatt egy évvel elhalasztottuk. Bizakodom, hogy jövőre majd csapatunk fellendülését is méltathatjuk. Több régebbi labdarúgónk is visszatéréséről biztosított, ám mindemellett újakat is megszólítottunk”

– árulta el Michal Guťan.


fotók forrása: a KFC honlapja

Címkék: , , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.29.

Fábián Janka Ipolyságon

Fábián Janka, napjaink egyik legnépszerűbb női történelmi regényírója, az Ipolysági Városi Könyvtár meghívására érkezett városunkba. A színvonalas rendezvényre…

2024.05.01.

Lampionos felvonulás az esztergomi Kis-Dunán (képgaléria)

Esztergom. 2024.04.30-án tartották meg a hagyományos lampionos felvonulást a Kis-Dunán. Naplemente után több ezer ember gyűlt össze a…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb