Számtalanszor leírtuk már, hogy a világban uralkodó jelenlegi helyzet hangsúlyosan befolyásolja a sporttevékenységet is. A kényszerű leállás rengeteg mozogni vágyó ember megszokott életvitelét változtatta meg. Így vannak ezzel Szőllősy Lőwy Judit, ipolysági aerobik oktató kliensei is. A háromszoros fitt anyukával beszélgettünk a járvány korlátozta lehetőségekről.


Milyen érdeklődés volt és van a zenére végzett mozgásra városukban?

Egyfolytában van igény az effajta testmozgásra, kiváltképp a lányok részéről. Hetente négyszer tartok órákat, különböző edzés tervezettel. Természetesen a tornaterem befogadó képessége korlátozott, illetve a résztvevők munkabeosztása is befolyásolja a részvételi arányt. Különböző korosztályokat igyekszem mozgásra bírni.

Akadnak leányzók, akik alakformálás céljából látogatják óráimat, de vannak anyuják, akik elsősorban fogyni szeretnének, az idősebb hölgyek erőnlétüket szeretnék megőrizni és azok száma sem elhanyagolható, akik kifejezetten lazítani szándékoznak.

Sokszor az érdeklődés jócskán terjedelmesebb, mint amit ki tudok elégíteni.

Mióta foglalkozik oktatással, munkája mellett, vagy főállásban folytatja ezt a ténykedést?

Az egyetemen testnevelés szakon edzői képesítést is szereztem, főállásban jelenleg is tornát tanítok egy iskolában. Kiskorom óta sportolok, versenyszerűleg teniszeztem Ipolyságon, Léván és Nyitrán.

Az ipolysági tenisz klubban pillanatnyilag is szakmai munkát végzek, ám a szívügyem az aerobik.

Szinte számomra is hihetetlen, hogy immáron tizenhét éve oktatom. Igaz, hogy három gyermeket szültem, de ezt a feladatot is képes voltam ellátni. Minden egyes percet, amit a sporttal foglalkozom, élvezem.

A tornatermek ideiglenesen zárva vannak.

Valóban, az illetékesek az egyik ajtót becsukták, egy másikat viszont kinyitottak. Megnyíltak az online órák. Sosem gondoltam az aerobik oktatás hasonló módjára. Jómagam is fontosnak érzem a személyes kapcsolatokat a vendégeimmel, azonban a mostani helyzet ezt nem teszi lehetővé.

Maguk a lányok é asszonyok is hiányolják a tornatermi órákat, met azok nemcsak az edzésekről, hanem a kapcsolatokról, barátságokról is szóltak.

Az érem másik oldala viszont abban rejlik, hogy most annyian tornázhatnak velem, amennyien csak szeretnének, ráadásul otthonról, a számukra legkényelmesebb környezetből. És ha éppen nincs idejük a megszabott időpontban, a videó másnapig letölthető marad.


Mekkora az érdeklődés?

A mai kor műszaki tudományának kszönhetően az “onlineaerobik” elérhetősége határtalan. Mindenki, aki rendelkezik világháló hozzáférhetőséggel, illetve okostelefonnal, úgymond két kattintással csatlakozhat. Nap mint nap észlelem az érdeklődők növekvő számát. A lányok meghívják csoportunkba barátnőiket, rokonaikat az ország minden régiójából, sőt a határon túl élő honfitársainkat is.


Hogyan zajlik egy foglalkozás?

Az edzés több részre osztódik. Egy-egy képzés hetven percből áll. Az elején bemelegítünk, majd egyre mélyrehatóbban tornáztatjuk szét testünk különböző részeit.

Mivelhogy majdhogynem csak női vendégeim vannak, ezért kimondottan a gyengébb nem számára kifejlesztett, specifikus gyakorlatokat végzünk, ritmusos, pörgős zenei aláfestéssel. Aki netán nem bírja az iramot, megpihen, majd tovább folytatja. Végcélunk az, hogy minden, amit saját magunkért teszünk, bármilyen formában is, de megtérüljön.


fotó: facebook.com

Címkék: , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.03.22.

Az Úri muri bemutatója a Komáromi Jókai Színházban

Ma mutatja be a Komáromi Jókai Színház Móricz Zsigmond Úri muri című zenés színművét. Az előadást Bagó Bertalan…

2024.03.28.

Generációk közötti párbeszéd és tudásátadás fiataloknak

A RE-START egy adott földrajzi régióra koncentráló akcióterv, amelyben több települési önkormányzat, közigazgatási szerv, gazdasági szereplő és civil…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb