A foci és a karaté tartozott kedvenc sportágai közé. Nyolcéves korában azonban átigazolt a motorkerékpárosokhoz. KTM SC 65-ös gépével részt vett és kitűnő eredményeket ért el a Dániában, Németországban és Csehországban rendezett Európa-bajnokságokon. Szlovákia kétszeres nemzetközi bajnoka és ugyancsak két alkalommal diadalmaskodott az országos szintű kupában.

Edzés közben.

A hármas számok bűvöletében

A versenyeken a harminchármas rajtszámmal indult, ugyanis nagyapja, aki hajdanán kétszeres Formula Easter bajnok volt Szlovákiában, öccse és jómaga harmadikán született. A tizenhét éves zselízi lakos, Vincze Dóka Krisztián jelenleg gokart versenyző és pályafutása itt is felfelé ível. A különösen alacsony súlypontú versenyautó oldalán a százötvenkilences rajtszám van feltüntetve.

Klubváltás

A tavalyi idényt a morva kupával és a szlovák bajnoksággal kezdte, aztán az év második felében az ERT Racing Team istállóból átpártolt az osztrák KRD Kirschenhofer Motosport alakulatához.

A KRD Kirschenhofer Motorsport egyik vezetőjével.

A szakemberek már az első versenyén felfigyeltek kivételes fogékonyságára, hiszen a szabadedzésen a harminchárom versenyző közül a leggyorsabb kört ő futotta. Később Kecskeméten, az Európa-bajnokság zónasorozatában huszonöt versenyző közül a tizenkettedik lett, Třnecben, a morva kupán a negyedik hellyel büszkélkedhetett.

Előkészületek.

„A szezon utolsó két futamát az osztrák Bruckban rendezték. A nemzetközi bajnokságban hatodikként teljesítettem, egy héttel később a zónás Európa-bajnoki széria utolsó versenyén azonban műszaki gondokkal küszködtem, ám ennek ellenére a tizedik helyet sikerült kicsikarnom. Az eredmények arról tanúskodnak, hogy nem veszek el ebben a mezőnyben sem és az osztrákok idén is szeretnének velem együttműködni. Kemény téli erőnléti edzéseken vagyok túl, a helyi fitness centrumban korszerű környezetben gyakorolhattam”

– árulta el Krisztián.

Futam előtti mókázás.

Füstbe ment tervek

Sajnos az év eleji elképzeléseket alaposan áthúzta a járvány, így a márciusra beiktatott megmérettetések, mint az osztrák és a szlovák nagydíj, valamint a Közép-európai zónabajnokságok elmaradtak.

„Természetesen továbbra is gőzerővel készülök az előttem álló erőpróbákra. Szeretnék évről évre magasabb szintre lépni és rejtett célom a Forma 4-es sorozatban való részvétel, amelyet már teszteltem a Procar-Motorsportnál. Pillanatnyilag a bátorkeszi Magán Szakközépiskola tanulója vagyok, nagy köszönet illeti a tanintézet vezetését, hogy a versenyek előtt és alatt is elenged az órákról. Ugyancsak hálával tartozom két zselízi magánszemélynek, Martossy Péternek és Halámik Józsefnek, akik anyagilag támogatnak, és nem utolsó sorban nagyapámnak, aki egy személyben az edzőm is”

– zárta mondanivalóját a minden bizonnyal gyümölcsöző jövő előtt álló fiatal sportember.


fotók: Vincze Dóka Krisztián facebook-oldala

Címkék: , , , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.14.

Kutatás az Ipoly mente kultúrális életéről – Mondja el véleményét!

Győry Zsófi Nyugat-Magyarországról származik, végzős egyetemi hallgató Budapesten, az Eötvös Loránd Tudományegyetem. Idén szerzi meg diplomáját közösségszervezés-szakon. Mivel…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb