Szerda éjfélkor lezárult a jelentkezések határideje a Nyugat-szlovákiai Labdarúgó-szövetség irányítása alá tartozó korosztályos bajnokságokba (2020/2021-es idény). Rábukkantunk néhány érdekességre is.

A nagyölvediek és a nagyszombati fakó összecsapásán készült (fotó: facebook)

A TIPOS III. liga nyugati csoportjába a tavaly közreműködő csapatok közül a nagyszombati fakó és a bősiek nem tanúsítottak érdeklődést az új idényben való indulásra. Meglepő a csallóköziek döntése, akik a táblázat harmadik helyén teleltek és mindössze az V. ligába jelentkeztek. A pillanatnyilag tizennégy tagú mezőnyt további két alakulattal kell majd feltöltenie az irányító szövetségnek. Pupák Istvántól, a Nyugat-szlovákiai Labdarúgó-szövetség sporttechnikai bizottsága tagjától megtudtuk, hogy az ímelyiek és a császtóiak utólag érdeklődést tanúsítottak a küzdelmek iránt, így kiegészült a mezőny. Járásunkat a nagyölvediek és a nagykálnaiak képviselik a szóbanforgó osztályban, mindkét gárda már megkezdte a felkészülést.

A IV. liga délkeleti csoportja is tizennégy szereplőre zsugorodott, mivel a vágfarkasdiak és a felsőgyőrödiek ősztől alacsonyabb osztályban folytatják a pontvadászatot. Régiónkból csupán a lévaiak maradtak hírmondónak. Mivel az ímelyiek a III. ligában indulnak, az ipolyságiak, a zsitvabesenyőiek és a vágpattaiak előtt lehetőség adódott arra, hogy megmérettessék tudásukat a felsőbb osztályban.

„Örömmel értesültünk arról, hogy a következő idényt, az V. liga őszi bajnokaként újra a IV. ligában kezdhetjük. Máris nekiláttunk a felkészülésnek”

– állapította meg Urblík József, az ipolyságiak klubelnöke és játékosa.

Az V. liga keleti osztályából a perbeteiek és a nagykesziek kiléptek. A mezőnyben az érsekújvári járás csapatai (név szerint a szőgyéniek, a szímőiek, a komjátiak, az ipolyszalkaiak,a gyarakiak,a nyitramalomszegiek, a bánkesziek és a nagykériek) vannak többségben, a lévai járásból a zselízieknek és a berekaljaiaknak kell majd helytállniuk. Itt is a mezőny pótlására lesz szükség, mivel pillanatnyilag csupán tizenkét egyesület neve szerepel a jelentkezők listáján. Úgy tudjuk, hogy a muzslaiakat, a tardoskeddieket és a pozbaiakat is érdekli a magasabb osztályban való közreműködés.

Címkék: , , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb