Négy hét múlva beindul a gépezet - Reflex24

Újbars. Az elmúlt hétvégén a Garam parti település művelődési otthonában tanácskoztak a fociklubok tisztségviselői. A Lévai Területi Labdarúgó-szövetség által összehívott értekezleten szó esett a 2020/2021-es idény előkészületeiről és kisorsolták az egyes fordulók párosításait. A 35 egyesület közül 28 képviseltette magát. A résztvevők egy perc néma csenddel adóztak a közelmúltban elhunyt érsekkétyi sportvezető, Németh József és a mindenki által ismert játékvezető, Ján Krnáč emlékének.

Illusztrációs felvétel (facebook.com)

Az elmúlt szezonhoz képest eggyel kevesebb a csapatok száma.

“Nemrég terjengtek olyan rémhírek, hogy számottevően csökken a csapatok száma, ám az illetékesen rácáfoltak a jóslatra. Bár a garamtolmácsiak, a palástiak és az oroszkai fakó kiléptek az egyes bajnokságokból, Garamszőllősön egy éves kihagyás után újjáéledt a foci, a felsőgyőrödiek pedig nem vállalták tovább a IV. ligás megmérettetést , így nálunk folytatják. Mindent összevetve mindössze egy alakulattal lesz kevesebb, mint az elmúlt évadban”

– tájékoztatott Šaliga József, a sporttechnikai bizottság elnöke.

Rajt: augusztus 2-án

A sok vitát kiváltó VIII. ligát az érintettek óhajának megfelelően megszüntették, és ennek következtében a VI. MEVA ligában 17, a VII. ligában viszont 18 alakulat kezdi meg a pontvadászatot. Eredetileg a “második vonalat” két csoportra osztották volna, végül azonban úgy döntöttek, hogy mindenki mindenkivel megmérkőzik, így remélhetőleg a színvonal is emelkedik. Ezáltal két-két fodulóval bővül mind az őszi, mind pedig a tavaszi menetrend. A megyei bajnokságokban augusztus 9-én rajtolnak el a küzdelmek, járásunkban viszont egy héttel korábban, az előrehozott 17. forduló meccseivel kezdenek.

A bíróhiány évről-évre gondot okoz

Sajnos kevés a játékvezető (mindössze 12-en vannak), így elképzelhető, hogy néhány mérkőzést vasárnap délelőtt kell majd lebonyolítani, hogy a laikusok helyett szakképzett sípmesterek irányíthassák az összecsapásokat. Mindenféleképpen számítanak a megyében közreműködő bírók segítségére is.

A focistapalánták is kezdenek

Szólni kell a korosztályos labdarúgókról is. Az ifiknél (U19) hat, a diákoknál (U15) tizenkét, a kezdőknél (U11) pedig tizenhét csapat jelentkezett be a járási bajnokságokba. Ezek a számok némileg csalókának tűnhetnek, mivel több csapat a megyei küzdelmekben szerepel (III. liga: Ipolyság, Zselíz; IV. liga: Berekalja, Garamkovácsi, Zselíz, Óbars, Nagykálna; V. liga: Ipolyság).

A tanácskozás résztvevői aggodalmukat fejezték ki amiatt, hogy a Szlovák Labdarúgó Szövetség szinte az utolsó pillanatokban ad ki újabb és újabb közleményeket.

“Módosították az átigazolási rendszer szabályait és várható, hogy a versenykiírásban is még eszközölnek változtatásokat. Természetesen ez nem kedvez a kluboknak és hátráltatja azok munkáját”

– jegyezte meg Šaliga József.

Címkék: ,

Hozzászólok
Olvasta már?
2020.08.03.

Zselíz: “Célunk az első három között végezni, de…”

Zselíz. Egy éves kihagyás után a 2019/2020-as idényben újra a nyugat-szlovákiai V. liga keleti csoportjában mérettették meg tudásukat…

2020.08.05.

Mögiszter a Bableves folytatásával jelentkezett – Villáminterjú

Oszoli “Mögiszter” Tamást már volt alkalmunk bemutatni egy nagyinterjú keretében. A “palóc rapper” koncertmentesen tölti a nyarat, ám…

2020.08.07.

Ipolyság legerősebb embere a harmadik helyen zárt Balatonszemesen

2020. augusztus 1-én került megrendezésre az Euro One Strong Man Championship 2020 második fordulója a "magyar tenger" déli…

2020.08.08.

Mutasd a tetkód, megmondom ki vagy!

Napjainkban már teljesen természetes lett, hogy az számos ember testét tetoválás díszíti. Annak ellenére, hogy ez egy életre…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb
Programajánló
No event found!