Újbars. Az elmúlt hétvégén a Garam parti település művelődési otthonában tanácskoztak a fociklubok tisztségviselői. A Lévai Területi Labdarúgó-szövetség által összehívott értekezleten szó esett a 2020/2021-es idény előkészületeiről és kisorsolták az egyes fordulók párosításait. A 35 egyesület közül 28 képviseltette magát. A résztvevők egy perc néma csenddel adóztak a közelmúltban elhunyt érsekkétyi sportvezető, Németh József és a mindenki által ismert játékvezető, Ján Krnáč emlékének.

Illusztrációs felvétel (facebook.com)

Az elmúlt szezonhoz képest eggyel kevesebb a csapatok száma.

“Nemrég terjengtek olyan rémhírek, hogy számottevően csökken a csapatok száma, ám az illetékesen rácáfoltak a jóslatra. Bár a garamtolmácsiak, a palástiak és az oroszkai fakó kiléptek az egyes bajnokságokból, Garamszőllősön egy éves kihagyás után újjáéledt a foci, a felsőgyőrödiek pedig nem vállalták tovább a IV. ligás megmérettetést , így nálunk folytatják. Mindent összevetve mindössze egy alakulattal lesz kevesebb, mint az elmúlt évadban”

– tájékoztatott Šaliga József, a sporttechnikai bizottság elnöke.

Rajt: augusztus 2-án

A sok vitát kiváltó VIII. ligát az érintettek óhajának megfelelően megszüntették, és ennek következtében a VI. MEVA ligában 17, a VII. ligában viszont 18 alakulat kezdi meg a pontvadászatot. Eredetileg a “második vonalat” két csoportra osztották volna, végül azonban úgy döntöttek, hogy mindenki mindenkivel megmérkőzik, így remélhetőleg a színvonal is emelkedik. Ezáltal két-két fodulóval bővül mind az őszi, mind pedig a tavaszi menetrend. A megyei bajnokságokban augusztus 9-én rajtolnak el a küzdelmek, járásunkban viszont egy héttel korábban, az előrehozott 17. forduló meccseivel kezdenek.

A bíróhiány évről-évre gondot okoz

Sajnos kevés a játékvezető (mindössze 12-en vannak), így elképzelhető, hogy néhány mérkőzést vasárnap délelőtt kell majd lebonyolítani, hogy a laikusok helyett szakképzett sípmesterek irányíthassák az összecsapásokat. Mindenféleképpen számítanak a megyében közreműködő bírók segítségére is.

A focistapalánták is kezdenek

Szólni kell a korosztályos labdarúgókról is. Az ifiknél (U19) hat, a diákoknál (U15) tizenkét, a kezdőknél (U11) pedig tizenhét csapat jelentkezett be a járási bajnokságokba. Ezek a számok némileg csalókának tűnhetnek, mivel több csapat a megyei küzdelmekben szerepel (III. liga: Ipolyság, Zselíz; IV. liga: Berekalja, Garamkovácsi, Zselíz, Óbars, Nagykálna; V. liga: Ipolyság).

A tanácskozás résztvevői aggodalmukat fejezték ki amiatt, hogy a Szlovák Labdarúgó Szövetség szinte az utolsó pillanatokban ad ki újabb és újabb közleményeket.

“Módosították az átigazolási rendszer szabályait és várható, hogy a versenykiírásban is még eszközölnek változtatásokat. Természetesen ez nem kedvez a kluboknak és hátráltatja azok munkáját”

– jegyezte meg Šaliga József.

Címkék: ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.25.

Jóváhagyta a kormány az RTVS-ről szóló törvénytervezetet

Szlovák Televízió és Rádióra (STVR) változik a közszolgálati intézmény elnevezése. Igazgatóját kilenctagú tanács választja meg, melybe négy tagok…

2024.04.25.

Petőfi körtefáit ültették el Zselízen

Fotó: Alapiskola A Magyar Költészet- és a Föld napja évfordulói tájékán Zselízen idén különös eseményt tartottak a magyar…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb