Léva. Az előrehozott 17. fordulóval szombaton és vasárnap rajtol a 2020/2021-es fociidény, a VI. MEVASPORT ligában és a VII. ligában (17-17 csapat részvételével) kezdetét veszi az őszi pontvadászat.

(illusztrációs felvétel, forrás: facebook)

“Nem szerettük volna, hogy a küzdelem sorozat november végén fejeződjön be, így a megszokottnál egy héttel korábban kezdünk, ráadásul a VI. ligában a hétközi szeptember 15-én, a VII. ligában pedig szeptember 1-jén is pályára lépnek a csapatok. Sajnos a nagykoszmályiak az utolsó pillanatban visszamondták a nevezésüket, így mindkét osztályban hetente egy-egy csapat szabadnapos lesz. Minden készen áll a sikeres bajnokságra és reméljük, hogy a koronavírus-járvány nem húzza át számításainkat”

– tájékoztatott Šaliga József, a Lévai Területi Labdarúgó-szövetség sporttechnikai bizottságának elnöke.

Az előző csonka bajnokság győztesei a hontfüzesgyarmatiak voltak (12 ponttal előzték meg a második helyezett felsőtúriakat), ők azoonban nem vállalták az V. ligában való megmérettetést.

“Ha végigjátszhattuk volna a teljes idényt, eleget tettünk volna a Nyugat-szlovákiai Labdarúgó-szövetség kérésének. Most új lendülettel vágunk neki a küzdelmeknek és szeretnénk ismét a dobogó legmagasabb fokán végezni”

– nyilatkozta hírportálunknak Karol Pilinský, a csapat edzője, a község polgármestere.

Már régóta játékvezetői problémákkal küzd a lévai szövetség, pillanatnyilag is csak huszonhét bevethető sípmester áll rendelkezésre, ám közülük többen, tinédzser koruk miatt még nem vezethetnek tétmérkőzést. Az ezen a téren feltételezhető gondok megoldása a játékvezetői testület feladata lesz majd.

Néhány érdekes kínálat a nyitóforduló meccsei közül – MEVASPORT VI. liga: Nagysalló-Nagykálna B, Oroszka-Csejkő (szombaton), Felsőtúr-Újbars, Hontfüzesgyarmat-Garamkelecsény, Garamszentgyörgy-Nagytúr (vasárnap) – VII. liga: Kiskoszmály-Csata, Bese-Ipolyfödémes, Sáró-Felsőszemeréd, Érsekkéty-Bori, Farnad-Garamlök (vasárnap).

Címkék: ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.14.

Kutatás az Ipoly mente kultúrális életéről – Mondja el véleményét!

Győry Zsófi Nyugat-Magyarországról származik, végzős egyetemi hallgató Budapesten, az Eötvös Loránd Tudományegyetem. Idén szerzi meg diplomáját közösségszervezés-szakon. Mivel…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb