Ipolyság. Az előző befejezetlen bajnokságban aranyérmesek lettek, ám az irányító testület úgy határozott, hogy a nyugat-szlovákiai V. liga keleti csoportjából, ugyanúgy, mint a többi bajnokságból, senki sem kerül magasabb osztályba. Később, mint derült égből a villámcsapás, érkezett a hír, hogy az Ipoly-menti határváros labdarúgóin kívül a második helyezett zsitvabesenyőiek is szerencsét próbálhatnak a IV. liga délkeleti csoportjában.

(fotó: Refka Gábor)

„Az elején meglepetésként kezeltük az értesítést, de egy cseppet sem tétováztunk és beneveztünk. Elvégre egy időben már szerepeltünk a negyedik vonalban, ahol szert tettünk némi tapasztalatra. Érzésem szerint már az idény elején kialakul majd az elit csapatok társasága, ám az sem elhanyagolható, hogy a szerényebb képességűeknek vélt alakulatok sok borsot törhetnek a többiek orra alá. Állításomat főleg arra alapozom, hog az anyagiakban viszonylag szűkölködőknél jóformán évek óta nem változott az együttes gerince és egy összeszokott gárda olykor többre képes, mint az ellenfele”

– tárta fel gondolatait Urblík József ipolysági klubelnök és játékos, aki a város labdarúgása ikonjának számít.

(fotó: Refka Gábor)

Az ipolyságiak már hosszú ideje szűk játékoskerettel rendelkeznek, így szeretnének új labdarúgókat is igazolni. A napokban sikerült  megszerezniük a gólerős Tran Anh Pétert, aki legutóbb a hontnémetieket erősítette, de régebben már többször szerepelt az Urblík legénységben. Szintén régi-új arcnak számít Andrej Jaďuď, aki ez idáig Óváron rugdosta a gólokat. Abszolút újonc azonban Urblík Szabolcs, aki bár ipolysági születésű, mostanáig csupán dunaszerdahelyi, nagyölvedi és párkányi színekben lépett pályára. Egyedül csak Szilágyi Ferenc Dániel távozott, aki állítólag Magyarországon folytatja pályafutását.

(fotó: Refka Gábor)

„Rendszeresen edzünk, különböző formációkat próbálgatunk és egyéni taktikai elemeket is gyakorlunk. A fiúk a felkészülési meccseken is úgy küzdenek és hajtanak, mind ahogy azt majd a bajnokikon is elvárom tőlük. Mostanáig a nagykürtösiek, a csábiak, a felsőtúriak és az ohajiak ellen mérettetük meg tudásunkat és valamennyi összecsapásból  győztesként kerültünk ki. A főpróbán a szintén IV. ligás udvardiakat fogadtuk volna, de a mérkőzés elmaradt. Vasárnap a nyitófordulóban az örök rivális lévaiakkal ellen kezdünk hazai környezetben. Az előttünk álló idény befejezésekor teljes mértékben elégedett lennék a tizedik hellyel, ám nagyra törő álmokat is dédelgetünk”

– árulta el Urblík József.

Címkék: ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.14.

Kutatás az Ipoly mente kultúrális életéről – Mondja el véleményét!

Győry Zsófi Nyugat-Magyarországról származik, végzős egyetemi hallgató Budapesten, az Eötvös Loránd Tudományegyetem. Idén szerzi meg diplomáját közösségszervezés-szakon. Mivel…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb