Szombaton veszi kezdetét a Fortuna Liga küzdelemsorozata. A párosítás: Nyitra-Slovan, Nagymihály-Nagyszombat, Aranyosmarót-Garamszentkereszt, Rózsehegy-Trencsén és Szenice-Zsolna. Vasárnap a DAC az új edzővel, Lérant Péterrel pályára lépő szeredieket fogadja.

(fotó: facebook/dac1904)

“Az első háromban mindeféle képpen ott akarunk lenni, de leginkább a bajnoki címért akarunk harcolni”

– jelentette ki Kalmár Zsolt, a dunaszerdahelyiek válogatott csapatkapitánya a bajnoki rajt előtti utolsó sajtótájékoztatón.

A sárga-kékektől a nyári szünetben Slančík, Šimčák, Lalatovics, Lorenco, Phillips, Čmelík, Simic és Németh Krisztián távozott, új arcoknak számít viszont Müller, Friede, Andzouana, Nebyla, Mendez, Malý és Njie. Bernd Storck vezetőedző elmondása szerint a közeljövőben újabb négy játékossal szeretnék megerősíteni a jelenleg huszonhárom tagú keretet.

A szerediek elleni összecsapást hiba lenne lefutottnak tekinteni, ugyanis a Vág parti alakulattal az elmúlt idény hazai megmérettetésén mindössze gólnélküli döntetlent sikerült elérniük a csallókközieknek, idegenben pedig 3:1-es vereséggel távoztak ellenfelük ideiglenes miavai otthonából.

Érdemes megemlíteni, hogy a legmagasabb szintű hazai bajnokságban hat felvidéki labdarúgó is szerepel. Bari Krisztián Zsolnán, Križan Richárd Trencsénben, Iván Alex és Mészáros András Szereden, Tumma Gergely Nagyszombatban, Almási László pedig Rózsahegyen bizonyíthatja képességeit. Két magyar származású edzővel is büszkélkedhetünk: Radványi Miklós a garamszentkeresztiek, Geri Gergely pedig a nyitraiak szakmai munkáját felügyeli.

Címkék: , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.03.22.

Az Úri muri bemutatója a Komáromi Jókai Színházban

Ma mutatja be a Komáromi Jókai Színház Móricz Zsigmond Úri muri című zenés színművét. Az előadást Bagó Bertalan…

2024.03.28.

Generációk közötti párbeszéd és tudásátadás fiataloknak

A RE-START egy adott földrajzi régióra koncentráló akcióterv, amelyben több települési önkormányzat, közigazgatási szerv, gazdasági szereplő és civil…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb