Múlt hét szombaton a nyitrai FC és a pozsonyi Slovan nyitómérkőzéssel (0:5) elrajtolt a Fortuna Liga 2020/2021-es idénye, kedden és szerdán pedig már a 2. forduló viadalait bonyolították le. A legtöbben a DAC-Szered meccset tekintették meg (5450), míg a szerediek ideiglenes otthonában, Aranyosmaróton lejátszott Szenice elleni bajnokira mindössze 200 szurkoló váltott jegyet.

Kalmár és Blackman küzd egy garamszentkereszti labdarúgóval. (fotó: DAC1904.sk)

Az első fordulóban a dunaszerdahelyiek valóságos tűzijátékot mutattak be a szerediek ellen. A csallóköziek 6:0-ás sikerrel rekordot döntöttek, ugyanis még egy élvonalbeli megmérettetésen sem tudták ennyi góllal bevenni az ellenfél hálóját. Az is figyelemre méltó, hogy a sárga-kékek az elmúlt két szezonban két-két alkalommal diadalmaskodtak 5:0 arányban, épp a szerediek, illetve a nagymihályiak fölött.

A második fordulóban már a vártnál jobban meg kellett izzadni a győzelemért Bernd Storck védenceinek a Radványi Miklós vezette garamszentkeresztiek otthonában (1:2) és az alapjában véve megérdemelt három pontot csak a hatperces hosszabbítás harmadik percében sikerült megszerezniük, amikor az új szerzeménynek számító 22 éves német Sidney Deon Bruce Friede közelről Repiský hálójába bombázott.

„Annak örülök, hogy csapatom az utolsó pillanatig küzdött a győzelemért. Igaz, némi szerencsénk is volt, de ilyen a foci”

– nyilatkozta a meccs után a DAC 1904 német edzője.

A táblázatot a pozsonyi Slovan vezeti 6 ponttal és 10:0-ás gólaránnyal, míg a dunaszerdahelyiek csak rosszabb gólarányuknak (8:1) köszönhetően szorulnak a második helyre. A nagymihályiak és a szeniceiek pont nélkül pironkodnak a tabella végén. A góllövő lista élén három találatával a DAC játékosa, Andrija Balic áll, holtversenyben egy egy Slovan és zsolnai labdarúgóval.

A Kalmár-legénység szombaton az eddig három pontos nyitraiakat fogadja hazai környezetben 19.00 órakor.

Címkék: ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.25.

Jóváhagyta a kormány az RTVS-ről szóló törvénytervezetet

Szlovák Televízió és Rádióra (STVR) változik a közszolgálati intézmény elnevezése. Igazgatóját kilenctagú tanács választja meg, melybe négy tagok…

2024.04.25.

Petőfi körtefáit ültették el Zselízen

Fotó: Alapiskola A Magyar Költészet- és a Föld napja évfordulói tájékán Zselízen idén különös eseményt tartottak a magyar…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb